AK Parti'li Kurt: Boykot, çözümün önünü kapatmak demek

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, BDP'nin boykot kararının çözümün önünü kapatmaktan başka bir şey olmadığını söyledi. Kurt, "BDP'nin

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, BDP'nin boykot kararının çözümün önünü kapatmaktan başka bir şey olmadığını söyledi. Kurt, "BDP'nin referandumda aldığı boykot tavrı Kürt sorununun çözümü ve Türkiye'nin demokratikleşmesi yolunu kapatıyor." dedi.

AK Partili Kurt, referandum gezileri kapsamında köyleri ziyaret etti. Merkeze bağlı Ambar köyü, Kocaköy ilçesine bağlı Vural ve Soğanlı köylerini ziyaret eden Kurt vatandaşlarla bir araya geldi. Köy halkıyla 12 Eylül tarihinde yapılacak olan anayasa referandumu hakkında sohbet eden Kurt'a köylüler sandıkta 'evet' oyu kullanacaklarını söyledi.

Çözümün anahtarının 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa referandumu ile gerçekleşeceğine dikkat çeken Kurt, askeri vesayetin son bulması ile devlet kurumları üzerindeki baskıların biteceğini söyledi.

BDP'nin referandumda aldığı boykot tavrının Kürt sorununun çözümünde ve Türkiye'nin demokratikleşmesi yolunu kapattığını belirten Kurt, "Ana muhalefet partisi CHP ve MHP'nin hayır kampanyası, statükonun devamını istediklerindendir. BDP'nin boykot kararına ise bölge halkı dâhil olmak üzere hiç kimse anlam veremiyor. BDP'nin boykot kararı çözümün önünü tıkamaktır. Türkiye'nin demokratikleşmesi yolunu kapatmaktır." diye konuştu.