Meclis Başkanı Şahin: Manavgat Yat İmal ve Çekek Yeri Projesi'nin sonuna kadar takipçisiyim

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'nın Manavgat ilçesinde 500 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan Manavgat Yat

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'nın Manavgat ilçesinde 500 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan Manavgat Yat İmal ve Çekek Yeri Projesi'nin sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi.

Meclis Başkanı ve Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD)'ın Küçük Şelale Tesisleri Melas Restaurant'ta verdiği geleneksel iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğine Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Abdurrahman Arıcı, CHP Antalya Milletvekili Atila Emek, MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, MHP Antalya Milletvekili Doç.Dr Mehmet Günal ve ilçe protokolü eşlik etti. İftar yemeği sonrası Manavgat Müftüsü Halil Taş'ın yaptığı dua sonrası semazenler sema gösterisinde bulundu.

İftar sonrası bir konuşma yapan Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Yat İmal ve Çekek Yeri Projesi'nin hayata geçirilmesi için Manavgat İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapımının takipçisi olacağını belirtti. Manavgat'tan 7 ay önce TBMM'ye gelen heyetin incelenmesi için Yat Yapım Bakım Onarım ve Çekek Yeri Projesi'ni takdim edildiğini belirten Şahin, projeyi çok değerli bulduğunu ve hayata geçirilmesi için konuyu Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'le görüştüğünü kaydetti. Şahin, "MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş Bey'in konuşmasında bahsettiği gibi Meclis Başkanı ve bir Antalya milletvekili olarak Manavgat Yat İmal ve Çekek Yeri Projesi'ni çok önemsiyorum. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, projenin hayata geçirilmesi için geçen hafta Manavgat'a gelerek yerinde incelemede bulundu. Telefonla görüşmemizde Bakan Nihat Ergün, projeye çok gerçekçi bulduğunu ve ne yapılması gerekiyorsa destekleyeceğini sözünü verdi. Meclis başkanınız olarak bu projeyi ilçe, bölge ve ülke ekonomisi için çok önemli. Bu konuda Manavgatlıların güç birliği oluşturarak ellerini çabuk tutmasını istiyorum. Bu proje, bölgede yat turizmini de hareketlendirecektir. Aynı zamanda tamir bekleyen 9 bin 600 yatında bakımı yapılmış olur." diye konuştu.

RAMAZAN AYINDAKİ DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİN YILIN 12 AYINA YAYILMASINI DİLİYORUM

Meclis Başkanı Şahin, 11 ayın sultanı Ramazan ayında oluşan dostluk, kardeşlik, sevgi, merhamet ve mağfiretin yılın 12 ayına yayılmasını temennisinde bulundu. Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu belirten Şahin, bu yıl kutlu ayın Türk milletinin tarihte kahramanlıklar destanı yazdığı Ağustos ayına geldiği için çifte sevinç yaşadıklarını kaydetti. Ağustos ayını başta Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt'te Türk milletinin Anadolu'ya giriş zaferini gerçekleştiğini hatırlatan Şahin, Sakarya, Dumlupınar, Başkomutanlık ve Kurtuluş Savaşı zaferlerinin hep ağustos ayında kazanıldığını ifade etti. Şahin sözlerini şöyle tamamladı: "Ramazan ayında oluşan bu sevgi, dostluk ve kardeşliğin sadece bir ayda değil, yılın 12 ayına yayılmasını temenni ediyorum."