ITB, kredi desteklerinden memnun ancak bürokrasiden şikayetçi

Isparta Ticaret Borsası (ITB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın hayvancılık konusundaki desteklerinden memnun oldukl

Isparta Ticaret Borsası (ITB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın hayvancılık konusundaki desteklerinden memnun olduklarını, ancak kredi başvurularındaki bürokrasiden sıkıntılı olduklarını söyledi.

Ramazan nedeniyle AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile bir programa katılan Adar, hayvancılık yatırımlarının artması için çaba sarf ettiklerini, bu konuda yaşanan sıkıntılardan şikayet etti. Adar, Ziraat Bankası'nın sıfır faizli, 2 yılı geri ödemesiz 7 yılık kredi imkanının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Bu krediyi kullanma yolundaki bürokratik engellerden yakınan Adar, hayvanların teminat gösterilmesi, hayvancılık yatırımlarının yer sorunu ile yatırım yerine ilişkin ilgili kurumların raporlandırma sürecinin çok uzun sürdüğünü anlattı. Adar, bu konuda siyasi iradeden destek istedi.

Adar'ın üzerine Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de bürokratik sürecin hızlandırılması konusunda destek olacağını söyledi. Ticaret Borsası'nın tarımsal ekonominin geliştirilmesi adına üzerine düşeni yeterince yaptığını belirten Bilgiç, bu gayretlerinden ötürü Borsa yönetimine teşekkür etti. Ziraat Bankası'nın 20 ilde sıfır faizle 7 yıl geri ödemeli kredi sunduğuna dikkat çeken Bilgiç, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi. Bölgenin hayvancılık yatırımları açısından önemli bir merkez olduğunu kaydeden Bilgiç, yatırımcılara çağrıda bulundu.