Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri İsen Muş'ta

Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, bölgenin kalkınması için Muş ve Bitlis için eylem planı hazırladıklarını kaydederek, tarihi değeri büyük o

Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, bölgenin kalkınması için Muş ve Bitlis için eylem planı hazırladıklarını kaydederek, tarihi değeri büyük olan iki il için hazırlanan eylem planını yarın açıklayacaklarını söyledi.

Mustafa İsen, Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenecek şenliklere katılmak Anadolujet'in Ankara-Muş seferini yapan tarifeli uçağıyla üzere Muş'a geldi. Çeşitli bakanlıklarda görevli 70'e yakın bürokratla gelen Mustafa İsen'i havaalanında Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Zeki Ergezen, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede ile kamu kurum amirleri karşıladı.

Havaalanı VİP salonunda bir süre dinlenen Mustafa İsen, burada geziyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yarın Ahlât'ta bölgeye yönelik eylem planını açıklayacaklarını belirten İsen; "Daha önce açıkladığımız gibi bölgeyi bir kültür turizm ve tarih destinasyonu olarak ele alacağız. Bölgeye yönelik yarın bir eylem planı açıklanacak. Ondan sonra da basın mensupları başta olmak üzere hepimiz bu eylem planının gerçekleşmesi için takipçi olacağız. Umuyorum ki bölgeye yönelik umut vaat edici güzel gelişmeler olacak. Eylem planında gündeme getireceğimiz meselelerin her birisi ayrı ayrı kendi başına özelliği olan faaliyetler olacak." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve beraberindekiler daha sonra 3 otobüsle şehir turu attıktan sonra Muş Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Mustafa İsen ve beraberindekiler valilik ziyaretinin ardından karayoluyla Bitlis'e geçti.