Pakistan'da Türk Mahallesi Kurulacak Trabzon

Türk Kızılayı, başlattığı bir kampanya çerçevesinde Pakistan'ın selden en büyük zararı gören Nowshare bölgesinde kendilerine tahsis edilen arazide ilk etapta 500 Mevlana evinin yer alacağı Türk Mahallesi oluşturacak.

Türk Kızılayı, başlattığı bir kampanya çerçevesinde Pakistan'ın selden en büyük zararı gören Nowshare bölgesinde kendilerine tahsis edilen arazide ilk etapta 500 Mevlana evinin yer alacağı Türk Mahallesi oluşturacak.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, yaptığı açıklamada, Türk insanının, Pakistan'da meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak adlandırılan afet karşısında duyarsız kalmayacağına inandığını söyledi.
Küçükali, sel felaketinin yaşandığı ilk gün Kızılay'ın 20 bin insana ulaştığını belirterek, 'Bugün yola çıkacak uçak dahil olmak üzere toplam 360 ton gıda ve çeşitli malzemeler Pakistan'a gönderildi. Bu yardımlar Türk insanının varlığını orada göstermek, bizim insanımızın Pakistan halkının yanında olduğunu fark ettirmek için önemli' dedi.
Pakistan'a yardım kampanyası kapsamında Başbakanlığın nakdi yardımları, kendilerinin ise ayni yardımları topladıklarını ifade eden Küçükali, 'İnsanlarımızdan gıda maddesi ile yeni olan kıyafet, ev eşyası, mutfak araç gereci gibi, bir evde yaşam sürdürebilmek için gerekli olan tüm malzemeleri bekliyoruz. Vatandaşlarımız, 168 ücretsiz çağrı hattını arayarak, yapmak istedikleri yardımlara ilişkin her türlü bilgiyi buradan alabilirler' diye konuştu.
Küçükali, Pakistan'daki yardıma muhtaç insanların ilaç, yiyecek ve giyeceğini temine çalıştıklarını, bu çerçevede Pazartesi gününden itibaren 40 tırlık gıda ve çeşitli malzemelerle yüklü büyük bir konvoyun yola çıkacağını söyledi.
Türk Kızılayı ve Sabah Grubu'nun ortaklaşa bir kampanya başlattığını belirten Genel Başkan Tekin Küçükali, 'Bu kampanya çerçevesinde toplanacak yardımlar trenle Pakistan'a ulaştırılacak' diye konuştu.
Küçükali, Türk Kızılayı'nın 2005 yılından bu tarafa Pakistan'daki hizmetlerini sürdürdüğünü anımsatarak, 'İyi ki de bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu ana kadar biz orada 2 bin 150 afet uzmanı yetiştirdik. Çok faydalı bir iş yaptığımızı bugün anlıyoruz' dedi.


21.08.2010 10:36:18