AK Parti Milletvekili Hasgür: Bu referandumla Türkiye'nin yurt dışı itibarı da artacak

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, referanduma sunulacak anayasa değişiklikleriyle Türkiye'nin yurt dışında da itibarının artacağını, birçok

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, referanduma sunulacak anayasa değişiklikleriyle Türkiye'nin yurt dışında da itibarının artacağını, birçok engelin kalkacağını ve vatandaşın gelirinde artışlar yaşanacağını söyledi. Hasgür, İzmir'de referandum için kapı kapı dolaşıldığını ve halkın kafasındaki soruların giderildiğini kaydederek, "evet" oylarının daha fazla çıkacağını söyledi.

Geçmişteki bazı olayların tekrarlanmaması için sandık başlarında tedbir almak için mahalle temsilcilerinin çalıştığını belirten Milletvekili Hasgür, "Anaya değişiklikleri kabul edilirse memurlar, toplu sözleşmeden toplu görüşmeye geçecek. Eğer bu üç dört sene önce olsaydı, şimdi maaşlar daha yüksek olacaktı. Ayrıca YAŞ kararları yargıya açılacak. Anayasa Mahkemesi ve HSYK yeniden yapılandırılacak." dedi. Türkiye'nin yurt dışında da itibarının artacağını belirten İbrahim Hasgür, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne en çok ceza ödeyen ülkelerden birinin Türkiye olduğunu, bu paraların yurt içinde kalacağını ifade etti. Hasgür,"Referandumla oylanacak maddeler arasında, İzmir Limanı ihalesinin iptaline yol açanlar da var. Eğer liman ihalesi iptal edilmeseydi, buradaki fark halkın cebine kalacaktı." dedi.

Anayasa'nın şimdiye kadar 16 defa değiştirildiğini hatırlatan AK Parti Milletvekili Hasgür, "Şimdiye kadar yapılan değişikliklerde, darbe anayasasının ruhuna, özüne dokunulmadı. Bu 17. değişiklikle ruhuna da özüne de dokunulmuş olacak. 12 Eylül darbesini yapanların yargılanmasıyla ilgili zamanaşımı ise referandumdan sonra başlar görüşündeyim." diye konuştu.