UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçları tamamlandı

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçları tamamlanırken, ilk maçlar sonunda en büyük avantajı dün gece HJK Helsinki'yi 2 - 0 yenen Beşiktaş elde etti

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçları tamamlanırken, ilk maçlar sonunda en büyük avantajı dün gece HJK Helsinki'yi 2 - 0 yenen Beşiktaş elde etti. Temsilcilerimiz bu akşam oynanan 3 karşılaşmanın ikisinde sahadan 1 - 0 mağlup ayrılırken birinde de 2 - 2 berabere kaldı.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçlarında Beşiktaş, dün akşam misafir ettiği Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki'yi Hilbert ve Quaresma'nın golleriyle 2 - 0 yenerek, rövanş için önemli bir avantaj elde etti.

Bugün oynanan karşılaşmaların ilkinde Galatasaray, Ukrayna temsilcisi Karpaty Lviv karşısında biranda 2 - 0 geriye düştü. Avrupa kupalarındaki en tecrübeli ve başarılı ekip olan Galatasaray, sonradan oyuna giren Milan Baros'un attığı 2 golle müsabakada beraberliği yakaladı ve rövanşta tur için az da olsa umudunu sürdürdü.

Günün ikinci maçında ise Fenerbahçe, Yunanistan'ın en ateşli taraftarına sahip ekibi PAOK'a konuk oldu. Rakibinin 57. dakikadan sonra sahada 10 kişi kalmasını da değerlendiremeyen temsilcimiz Fenerbahçe ilk yarıda yediği golle sahadan 1 - 0 mağlup ayrıldı.

Günün son maçında ise Trabzonspor, Liverpool karşısında başabaş bir oyun ortaya koymasına rağmen ilk yarının bitimine 1 dakika kala yediği golle sahadan 1 - 0 mağlup ayrıldı. Bordo - mavili ekibi yıkan gol Babel'den gelirken, 54. dakikada Liverpool penaltı kazandı. Bu dakikada soldan ceza alanına giren Lucas, Serkan tarafından düşürülünce hakem Einwaller penaltı kararı verdi. Joe Cole'un penaltı atışında kaleci Onur, yatarak topu çeldi ve gole izin vermedi, defans araya girerek topu uzaklaştırdı. Karşılaşma da 1 - 0 Liverpool'un üstünlüğünde sona erdi.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ikinci maçları 26 Ağustos Perşembe günü oynanacak ve UEFA Avrupa Ligi'ne kalan takımlar belli olacak.