Turkcell Süper Lig Franck Rijkaard'a ters geldi

Galatasaray Teknik Direktörü Franck Rijkaard, kendisinin göze hoş gelen futbolu benimsemesine rağmen Türkiye'de herkesin daha çok sonuçla ilgilenmesinden yakındı. Geçen sezon hücum futbolu oynamaya çalıştıklarını, ancak sakatlıklar yüzünden sıkıntı çektiklerini belirten Rijkaard, "Türkiye'de futbol çok sert oynanıyor. Buna uyum sağlamak için Neil

Turkcell Süper Lig Franck Rijkaard'a ters geldi
Futbol anlayışıyla ilgili olarak kendisi için göze hoş gelen futbolun daha önemli olduğunu belirten Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Türkiye'de ise herkesin önce skor tabelasına bakmasından yakındı. Hollandalı çalıştırıcı, kariyeri boyunca hep güzel futbol için çalıştığını ifade ederek, "Benim için önemli olan güzel futbol oynamak. Fakat Türkiye'de sonuç almak, insanlara her zaman daha ilgi çekici geliyor." dedi.

Galatasaray Dergisi'nin ağustos sayısına konuşan Rijkaard, futbolculuk ve teknik adamlık döneminde göze hoş gelen futbola önem verdiğinin altını çizerek, "Futbolun halk için oynandığını düşündüm. Türkiye'de ise herkes sahada oynanan futboldan çok sonuçla ilgileniyor. Burada netice öne çıkıyor, oynadığınız futbol değil. Ancak iyi futbol oynarsanız, o anlayışın devamı gelir. Bu gelecek için bir yatırımdır. Teminattır bir anlamda. Bugün rakip ağlara gitmeyen top, ilerleyen zamanda sizi istediğiniz sonuca ulaştırabilir. Önemli olan, futbola bakış açısı ve mantalite." diye konuştu.

Teknik Direktör Rijkaard, geçen yılki başarısızlığı sakat oyunculara bağlayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milan Baros ve Harry Kewell takım için çok önemli oyunculardı. Malesef bu oyuncuların sakatlanmasıyla kanadımız kırıldı. Devre arasında takıma gelen oyuncular, bu oyuncularımızın yerlerini bir türlü dolduramadılar. O yüzden bazı sorunlar yaşadık. Bizim isteğimiz her zaman hücum futbolu tabii. Aynı futbol modeliyle oynamaya çalıştık. Özellikle önemli maçlarda kritik puan kayıplarıyla istediğimiz hedefe ulaşamadık." Türkiye'de fizik gücüne dayalı bir futbol oynandığını dile getiren Hollandalı teknik adam, Lucas Neill ve Lorik Cana'nın transferlerinin bu yapıyla ilgili olduğunu kaydederek, "Türkiye'de futbol çok sert oynanıyor. Bu yüzden Süper Lig'in karakterine daha fazla uyum sağlayabilmek için bazı hamleler yapmamız gerekiyordu. Bu yüzden oyun yapıları sert olan Lucas Neill ve Lorik Cana gibi oyuncuları kadromuza kattık. Takımdaki mücadele gücünün artması için böylesi oyunculara ihtiyacımız vardı." açıklamasını yaptı.

Yeni sezon kadrosuna da değinen Rijkaard, takımda Milan Baros, Mehmet Batdal ve Harry Kewell'dan oluşan forvet hattına güvendiğini dile getirdi. Baros ve Kewell'ın kalitesinin ortada olduğunu söyleyen Rijkaard, Mehmet Batdal için ise, "Kendisi genç bir oyuncu. Bizim katkılarımızla seviye atlayarak Galatasaray için uzun yıllar emek sarf etmesini umuyorum. Fiziksel olarak çok kuvvetli. Bunu gayet rahat görebiliyorsunuz. Ayaklarını oldukça iyi kullanabiliyor. Boyuna göre ise son derece esnek ve yumuşak bileklere sahip. Daha önemlisi, etrafında bulunan arkadaşlarına hakim olabiliyor. Takımımıza çok büyük katkılar sağlayabilir. Ancak çalışması lazım. Şu an için gayet iyi gidiyor. Biz de onun başarılı olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Aslan'da Cana sevinci yaşanıyor

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda OFK Belgrad ile yapacağı rövanş maçının hazırlıklarını sürdürürken Lorik Cana'nın takımla birlikte çalışması teknik heyetin yüzünü güldürdü. Florya Tesisleri'nde basına kapalı olarak yapılan ve 1,5 saat süren antrenmanda futbolcuların idman boyunca fizik kondisyon ve dayanıklılık çalışmaları yaptıkları belirtildi. Sarı-Kırmızılı takımda sakatlığı bulunan oyunculardan Milan Baros'un koşularına devam ettiği aktarılırken, Cana'nın antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştığı duyuruldu. Henüz takımla birlikte çalışmalara katılmayan Baros'un OFK Belgrad karşısında forma giymesinin zor olduğu bildirildi.
Zaman