Toptan, Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi'ni ziyaret etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere ge

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Ereğli'de Türk Metal İşçileri Sendikası Ereğli Şubesi'ni ziyaret etti.

Köksal Toptan beraberindeki AK Parti Yozgat Milletvekili Fazlı Erdoğan, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, bazı il genel ve belediye meclis üyeleri ve teşkilat yöneticileri ile Türk Metal İşçileri Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ile görüştü.

Toptan, Türk Metal İşçileri Sendikası Ereğli Şubesi'ne; hem sendika yöneticilerini tebrik etmek, hem de teşekkür duygularını ifade etmek için gelmek istediğini kaydetti.

Erdemir'in işçi ücretlerinde indirim uygulaması yapmasını pek beklemediklerini ve bunun alışılagelmiş bir usul olmadığını ifade eden Toptan , "Ama sizin üstün gayretiniz, ısrarlı takibiniz sonuç verdi. 1 Eylül'den itibaren işçi ücretlerinin normale dönmesi, Ereğli ekonomisi, çalışanlar, verilen sözün yerine getirilmesi ve sizin prestijiniz açısından çok büyük önem taşıyor. Bu yüzden tebrik ediyorum. Teşekkürüm de Zonguldak ve Ereğli'ye çok güzel bir tesis kazandırmanızdan. Gerçekten bölgenin çok ihtiyacı olan bir tesis. Zannediyorum çalışmalarda son noktaya gelindi. İnşallah yakında açılır." dedi.

Toptan, Türk Metal Sendikası'nın güçlü bir sendika olduğunu belirterek, gerçekleştirilen hizmetlerin devamını diledi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da Türk Metal Sendikası'nın işçi ücretleri konusundaki tutarlı tavrını takdir ettiklerini söyledi.

Sosyal tesisin bölgeye kazandırılması için sendika yöneticilerinin ellerinden gelen gayreti yaptığını kaydeden Erdoğan, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör'ün de gayretiyle kendilerinin de dere yatağını ıslah etmek adına gerekli çalışmaları yaptıklarını hatırlattı.

Erdoğan şunları kaydetti: "İki aya kadar oranın ihalesini yapmış olacağız. 10. ayda biz oraya başlayacağız. Ama bu sene içinde ne kadarı yapılabilir, onu bilebilmek şu an güç. Ayrıca Erdemir'in de katkılarıyla belediye çevre düzenlemelerini de yapıyor. Biz karayollarındaki çalışmalarımızı da en güzel şekilde bitirdikten sonra, buradaki düzenlemeyle o sahil bandı Alaplı'dan Ereğli'ye gelirken çok güzel bir alan oluşturacak."

Türk Metal İşçileri Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da Köksal Toptan ve beraberindekilerin gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.