Ak Partili Vekiller Şehit Ve Gaziler Derneğini Ziyaret Etti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Aydoğan ve Sait Açba şehit ve gazi derneğini ziyaret etti. Vekillerin ziyaretine parti yöneticileri de yer aldı.

Ak Partili Vekiller Şehit Ve Gaziler Derneğini Ziyaret Etti
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı ve dernek üyelerini ziyaret eden AK Parti Milletvekilleri Halil Aydoğan ve Sait Açba, şehit ve gazi yakınlarının sorunlarını dinledi. Şehit ve gazilere hükümet olarak büyük bir önem verdiklerini anlatan Milletvekili Sait Açba, Anayasa değişiklik paketinde yer alan en önemli maddelerden birisi olan şehit ve gazi haklarının genişletilmesi olduğunu söyledi. Şehit yakınlarına ve gazilere yönelik Çevre ve Orman Bakanlığının yaptığı çalışmalardan bahseden Açba, ilçelere, beldelere ve hatta köylere bile şehitler ormanı yapıldığını belirterek, gaziler içinde büyük bir ormanın hayata geçirildiğini vurguladı.
Şehit yakınları ve gazilerin 15 kalemden oluşan kemikleşmiş sorunlarının olduğunu söyleyen şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, şehit ailelerinin aylık alma konusunda ciddi sıkıntılar çektiğini dile getirdi. Şehit ayılığı alabilmek için ailede boşanmalar meydana geldiğini söyleyen Kumartaşlı, bunun önüne geçilmesi Genel merkez tarafından başlatılan çalışmaya destek sağlanması gerektiğini belirtti. Şehit aylığı alabilmek için boşanmaların meydana gelmesinin toplumun aile yapısını da bozduğunu ileri süren Başkan Kumartaşlı, anayasa değişikliği paketinde yer alan ve şehit ve gaziler için önemli olan maddeyi çok iyi bildiklerini ifade etti. Milletvekillerinin Şehit ve gazi derneğine yaptığı ziyarete Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel ve parti yöneticileri katıldı.