AK Parti'li Erdem: Referandumda herhangi bir siyasi parti oylanmayacak

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, 12 Eylül'de yapılacak referandumda herhangi bir siyasi partinin oylanmayacağını söyl

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, 12 Eylül'de yapılacak referandumda herhangi bir siyasi partinin oylanmayacağını söyledi.

AK Parti Genişletilmiş Divan Toplantısı'na katılmak için Adana'ya gelen Erdem, bir gün önce Mersin'de daha öncede İstanbul Kâğıthane'de iftarını halkla birlikte açtığını belirtti. Erdem, "Bu yaz sıcağında ve Ramazan ayında sizlerle beraber olmamızdan dolayı mutluyuz. Ancak buralara kadar geliş gayemiz 12 Eylülde gerçekleşecek halk oylaması. AK Parti iktidarıyla birlikte içeride ve dışarıda önemli bir konuma gelen Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretmeyen anayasanın bazı maddelerinde değişiklik yapılması için halk oylaması yapılacak. Burada herhangi bir siyasi parti oylanmayacak." dedi.

İktidarıyla muhalefetiyle yıllarca bu ülkenin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu dillendirip de muhalefetin mecliste değişiklik paketini desteklememesi nedeniyle halkın huzuruna çıktıklarını aktaran Erdem, "Bizim görevimiz anayasa değişikliği hakkında sizleri bilgilendirmek. Bunu onaylamak veya reddetmek sizin göreviniz. Bu değişiklikler sizler için. Düzenlemelerin başında bugüne kadar anayasada karşılığı olmadığı için yasal düzenleme yapılamayan yaşlılar, şehit ve gazi yakınları, kadınlar ve özürlülere yeni hakların getirilmesinin önünü açacak değişikliklerdir." şeklinde konuştu.

Sarıçam Belediyesi'nin Küçük ve Büyük Baklalı mahallelerinde verdiği iftara katılan Erdem, Adanalılardan da 'evet' oyu istediklerini vurguladı.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ise Ramazan nedeniyle vatandaşlarla bir araya geldiklerini dile getirerek, davete katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve milletvekillerine teşekkür etti.