Chp'den Veteriner Hekimleri Odası'na Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Şahin Mengü ve CHP eski belediye başkan adayı Eczacı Özgür Özel Manisa Veteriner Hekimleri Odasını ziyaret etti.

Chp'den Veteriner Hekimleri Odası'na Ziyaret
CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, ziyarette Veteriner Hekimer Odası Yönetim Kuruluna referandum hazırlıklarını anlattı. Şahin Mengü, "Referandumda 'Hayır' diyenlerin oranının fazla olmasını bekliyoruz." dedi. Mengü, konuşmasına şöyle devam etti: "Referandumumdan başarılı bir şekilde çıkacağımıza eminim. Çünkü Ankara, İzmir ve İstanbul gibi 3 önemli büyük şehirde 'Hayır' diyenlerin oranları daha fazla. Dicle Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmada Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 'Hayır' diyenlerin oranı 39,3'dür. BDP'nin seçime girmemesine rağmen doğu illerinde halkın ilgisi yoğun. Bölgede sandığa gitmeyecek olan çoğunluk yüzde 14 civarında."
CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü'nün ziyaretinden oda yönetimi olarak memnun olduklarını belirten Veteriner Hekimler Odası Genel Sekreteri Merter Yıldız, referandum ile ilgili şunları söyledi: "Eğer millet gerçekten ülkeyi yönetecek yüksek demokrasi standartlarına sahip olacaksa parti liderlerinin sıralamaya koyduğu ve dikta ettiği milletvekili adaylarını değil, milletin tamamının özgür iradesi ile seçme hakları kullanılarak tercih ettiği bir TBMM gereklidir. Millet seçimlerde o zaman gerçek manada seçme ve seçilme hakkını kullanmış olur. Türkiye'de dokunulmazlıkların kaldırılarak millet ile vekilinin gerek yargı gerek bürokraside eşit hak ve özgürlüğe sahip olması öncelikli olmalıdır. Referandum sürecinde geçen 26 maddenin, vatandaşa tek bir yemek olarak değil milletin istediğini seçebileceği bir menü şeklinde sunulması demokraside samimiyet ve inancı artırabilir. Türkiye ve milletinin yüksek demokrasi standartlarına ihtiyacı vardır. Fakat bu kutuplaşmalarla değil diyalog ve paylaşımlarla olmalı. Dayatma ile değil gerçek samimiyetle, ayrışmak ve bölme ile değil bütünleşmeyle olmalıdır."