Özel İdare Tarafından Yaptırılan Vidanjörler İlçelere Teslim Edildi

Gaziantep İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan vidanjörlerin teslim töreni Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Eski Köy hizmetleri binasındaki törene, Vali Süleyman Kamçı, İlçe kaymakamları, Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Nasuhi Güleç, meclis üyeleri ve diğer davetliler katıldı.
Kurdele kesimi öncesi basın mensuplarına bir açıklama yapan Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, vidanjörlerin Araban, Nizip ve İslahiye ilçeleriyle ilçeye bağlı köylerde hizmet vereceğini söyledi. Köylerin kanalizasyon sorunun yerinde çözüleceğini belirten Yılmaz, "İlçelerin ile gelmeden sorunlarını yerinde çözmek adına bunlar yapılıyor. Amacımız yerinde yönetimi tam anlamıyla gerçekleştirmek" dedi.
Vidanjörlerin ilçeler ile birlikte 270 köye hizmet vereceğini vurgulayan Yılmaz, "Vidanjörler üç farklı bölgeye hizmet verecek şekilde düşünüldü. Bu şekildeki dağıtımla 279 köyümüz yerinden yönetime kavuşmuş olacak. Köylerimizin kanalizasyon sorunu olduğunda kaymakamlarımızın kontrolünde çözüme kavuşturulacak. Hedefimiz etkin, hızlı verimli bir hizmet ağı kurmaktır. Bu vidanjörleri 75 bin Liralık motife ile hizmete kavuşturuldu. Bunları sıfır alsaydık 550 bin liraya mal olacaktı. Yani böylece etkin bir
yönetimle bu hizmeti kazandırmış olduk" diye konuştu.
Vali Süleyman Kamçı ise, komşu köylerin vidanjörlerle sorunlarını çözeceklerini kaydederek, "Şimdiye kadar 2 vidanjörümüz vardı. Şimdi 4 tane oldu. Gerekirse daha da yapılabilir. Çok cüzi bir fiyatla yapıldılar. İnşallah güzel hizmet yaparlar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Kurdele kesiminden sonra Vali Süleyman Kamçı vidanjörlerden birisine binerek basın mensuplarına poz verdi.
Tören kokteyl verilmesiyle sona erdi.