Dışişleri Bakanı Davutoğlu:Türkiye'nin AB üyeliğine engeller konulmasını kabul edemeyiz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs veya diğer siyasi engellerden hareketle Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine engeller konulmasını kabul

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs veya diğer siyasi engellerden hareketle Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine engeller konulmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Steven Vanackere ile düzenledikleri ortak basın toplantısında iki ülke ilişkileri, Türkiye'nin AB üyeliği ve bölgesel konularda açıklamada bulundu. Davutoğlu, Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyen Belçika'nın dönem başkanlığının önemli bir şans olduğunu belirtti. Davutoğlu, ancak Kıbrıs veya diğer siyasi engellerden hareketle Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine engeller konulmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Türkiye ile Belçika'nın çok köklü ilişkilere sahip olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Siyasi konuların yanısıra terörle mücadele konusunu kapsamlı ele aldık. Bu konuda üst düzey diplomatlar toplantı yaptıktan sonra bakanlar olarak biraraya geleceğiz. Ayrıca İran'ın nükleer programı, Ortadoğu'daki gelişmeler ile Irak ve Afganistan konularını görüştük, Öğle yemeğinde de balkanları ele alacağız." dedi.

Öte yandan bir basın mensubunun Belçika'da bulunan Fehriye Erdal'ın iadesi konusunu sorması üzerine Davutoğlu şu cevabı verdi, "Konuyu detaylı olarak ele aldık. Sayın bakan Belçika'da ki hukuk sistemi içindeki karşılaştırdıkları zorlukları belirtti. Bizim beklentimiz geçerli ve sürmektedir. Bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.