Cumhurbaşkanı Gül, Şafak Öğretmene Umut Oldu Hatay

Öğretmen olarak atanmayı beklerken 5 yıldır kemik kanseri ile mücadele eden Mersinli Şafak Bay'ın (26), sosyal paylaşım ağı Twitter kullanıcılarının başlattıkları kampanyayı gören Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sayesinde vize alarak, tedavisini ABD'de sürdüreceği bildirildi.

Öğretmen olarak atanmayı beklerken 5 yıldır kemik kanseri ile mücadele eden Mersinli Şafak Bay'ın (26), sosyal paylaşım ağı Twitter kullanıcılarının başlattıkları kampanyayı gören Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sayesinde vize alarak, tedavisini ABD'de sürdüreceği bildirildi.
Bay, Sanatçı İlkay Akkaya'nın kendine katkı sağlamak için Hatay'da Sümerler Amfi Tiyatro Salonu'nda düzenlediği konser öncesinde yaptığı açıklamada, kanserin tüm vücuduna yayıldığını, sağlığının iyi olmadığını söyledi.
Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi 'Türkçe Öğretmenliği' bölümününden 2006 yılında mezun olduğunu ve halen atama beklediğini belirten Bay, şöyle devam etti:
'5 yıl önce kemik kanserine yakalandım. Sağ dizime protez takılıp tedavimi bitirdim. 2007 yılında hastalık sol omuzumda tekrarladı. Sol omuzuma protez takılıp kemoterapi ilaçları verilerek tedavi edildim. 2008 yılında hastalık akciğerimin iki tarafında tekrarladı. Ameliyatla tümörlü hücreler alındı. Kök hücre nakli oldum. Geçen yıl hastalık yine akciğerlerimde tekrarladı, bu yıl da kanser tüm vücudumu sardı. Türkiye'de yapılacak tedavi kalmadı. Tedavi için ABD'ye gitmek istedim ancak önüme vize sorunu çıktı. Bu sırada Twitter kullanıcıları benim için kampanya başlattı. Bunu fark eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bana destek olacağını bildirdi. Başta Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış olmak üzere, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu yakın ilgi gösterdiler. Şartlarım uygun olmasına rağmen bugüne kadar alamadığım vize sorunum çözüldü.'
Cumhurbaşkanı Gül'ün sağladığı desteği unutamayacağını ifade eden Bay, 'Türkiye'de bana uygulanacak tedavi kalmadı. Cumhurbaşkanı Gül ve bakanlar sayesinde 12 Ağustos Perşembe günü ABD'nin Houston kentine uzun süreli tedaviye gideceğim. Aylarca sürecek tedavi yaklaşık bir milyon dolar. Bunu ben hayatım boyunca karşılayamam. Bu nedenle katkı sağlayan herkese minnettarım' dedi.

-'GÜLBEN ERGEN ANA SINIFINA ADINI VERECEK'-

En büyük hayalinin öğretmenlik yapmak olduğunu, bunun kendisine nasip olmadığını belirten Bay, şunları kaydetti:
'Vize almak için bana büyük sorunlar çıkardılar. Hem bunu protesto etmek hem de atanmayan 327 bin öğretmenin durumuna dikkat çekmek için ilk kez 'Atanmayan Öğretmenler Platformu' adı altında Ankara'da Abdi İpekçi Parkı'nda 3 gün açlık grevi yaparak sesimizi duyurduk. Başta yazılı ve görsel medya olmak üzere tüm sendikalar destek verdi. Ayrıca, tedavime destek olmak için Şevval Sam, Arif Sağ, Tolga Sağ, Suavi, İlkay Akkaya, Hakan Yeşilyurt, Hozan Beşir, Erdal Erzincan gibi sanatçılar gerçekleştirilen konserlerinin gelirini bana verdiler. Hepsinden önemlisi, sanatçı Gülben Ergen'in 'Çocuklar Gülsün Diye' kampanyası kapsamında annemin de doğum yeri olan Hatay'da dar gelirli ailelerinin yaşadığı bir okula ana sınıfı yaptırma ve benim adımı verme sözünü aldım. Bu hastalıkla uzun yıllar yaşayacağımı sanmıyorum, ama böylece adım yaşayacak.'
10.08.2010 11:44:56