Faili Meçhul Cinayetlerle İlgili Zanlı Albay Cemal Temizöz'ün Yargılanmasına Devam Edildi

Kayseri eski İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ile korucu ve itirafçılar, 20 faili meçhul cinayetle ilgileri olduğu iddiasıyla yargılandıkları davada Diyarbakır'da hakim karşısına çıktı.

Güneydoğu Anadolu'da 1990-1998 yılları arasında işlenen bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili olarak Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine devam edildi. Bugünkü duruşmaya tutuklu olarak yargılanan Albay Cemal Temizöz, koruculardan Kamil Atağ, Tamer Atağ, Kukel Atağ, itirafçı Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ ve Adem Yakın katıldı. Duruşmada tanıkların dinlemesine devam edildi. Önceki duruşmada tanıklardan Mehmet Nuri Binzet dinlenmişti. Bugün ise faili meçhul cinayete
kurban giden Ramazan Elçi olayı ile ilgili tanıklar ifade verdi. Tanıklar ifadelerinde cinayetlerle ilgili bilgilerini aktararak tutuklu sanıkların bazılarının bu cinayetlerle ilgisi olduğunu ileri sürdü.
Mahkemede savunmasını yapan sanık Temizöz ise bazı kişilerin terör örgütü PKK'nın sözde halk mahkemelerinde yargılandığını ve öldürüldüğünü söyledi.
Mahkeme verilen aranın ardından devam edecek.