Faili meçhul cinayetler davası, adli tatil dönemine ertelendi

Kayseri eski İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz, korucu ve itirafçıların 20 faili meçhul cinayetten yargılandığı dava adli tatilin olduğu a

Kayseri eski İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz, korucu ve itirafçıların 20 faili meçhul cinayetten yargılandığı dava adli tatilin olduğu ağustas ayına ertelendi.

Özel yetkili Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen dava duruşmasına tutuklu yargılanan Albay Cemal Temizöz, koruculardan Kamil Atağ, Tamer Atağ, Kukel Atağ, itirafçı Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ ve Adem Yakın katıldı. Gün boyunca tanıkların dinlendiği duruşma sonunda sanıkların savunması ile avukatların talepleri alındı. Mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı adli tatil olduğu ağustos ayına erteledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 104 sayfalık iddianamede, sanıkların TCK'nın ''adam öldürmek'', ''cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak'' ve ''adam öldürmeye azmettirmek'' suçlarından cezalandırılmaları isteniyor. Sanıklardan Cemal Temizöz'ün 9, Kamil Atağ'ın 7, Tamer Atağ'ın 2, Adem Yakın'ın 7, Hıdır Altuğ'un 3, Fırat Altın'ın (Abdulhakim Güven) 6, Kukel Atağ'ın ise bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Sanık Temizöz'ün 1993'te Cizre'de ''terörle mücadele ediliyor'' görüntüsü altında ''korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan bir grup oluşturduğu'', ''Söz konusu grubun, süreç içerisinde asli görevinden ayrılarak, terör örgütü PKK'ya yardım ettiğinin değerlendirildiği ya da özel sebeplerden dolayı gözaltına aldıkları kişileri sorguladığı'' anlatılan iddianamede, grubun bu sorgulanan kişilerden bir kısmını öldürdüğü iddia ediliyor.