Yavru leyleğe Kırıkkale Üniversitesi sahip çıktı

Elektrik trafosunun patlaması sonucu annesini, babasını ve diğer kardeşlerini kaybeden iki aylık leyleğe Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi

Elektrik trafosunun patlaması sonucu annesini, babasını ve diğer kardeşlerini kaybeden iki aylık leyleğe Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi çalışanları sahip çıktı.

Leylo adı verilen yavru leylek üniversitenin maskotu durumuna geldi.

Ailesini kaybettikten sonra hayata küsen ve yeme içmeden kesilen yetim leylek, üniversitelilerin gayreti sonunda yeniden hayata bağlandı. Günde iki tavuk butu yiyen yetim leyleğin iştahının açıldığı söyleniyor.

Yaklaşık 2 hafta önce Kırıkkale'nin Karaahmetli beldesinde bulunan Kapulukaya Barajı yakınında bulunan trafonun patlaması sonucu elektrik direğine yuva yapan Leylo adlı leyleğin ailesinin diğerlerinin telef olduğunu açıklayan Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Serkal Gazyağcı, yavru leyleğin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bulunduğunu ve kendilerine getirildiğini söyledi.

Leylo adı verilen leyleğin getirildiğinde şoka girdiğini ve vücudunda büyük yanıklar bulunduğunu açıklayan Yrd. Doç. Dr. Gazyağcı, "Yapılan çalışmalarla leyleğimiz kısa sürede kendini toparladı ve bize ısındı. Ardından fakültenin avlusuna bıraktık. Kendi kendine gezmeye başladı. Şu anda durumu çok iyi." dedi.

Leyleğin evcilleşmeye başladığını belirten Gazyağcı, "Bu durum bizi korkutuyor. Annesi olmadığı için uçmayı öğrenemiyor. Biz ona uçmayı öğretmeye çalışacağız. Bu yılın sonunda leylekler geldikleri ülkelere geri dönecekler. Bu arada yetim leyleğimize uçmayı öğretip, göç etmesini hedefliyoruz." diye konuştu.

Yavru leyleğin kendisini annesi sandığını açıklayan Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Sağlığı Teknisyeni Gökhan Kavak ise "Benden başka kimseden yemek yemeğe yanaşmıyor. Yemek gelince bana şirinlik yapıyor. İştahı çok iyi ve günde 2 but yiyor. Leylo ile kanka olduk. Leylo'dan ayrılmak bana zor gelecek." şeklinde konuştu.