İkinci güneş mi geliyor - DÜNYA

Rus Uzay Ajansı, Orion takımyıldızındaki Betelgeuse’nin çok hızlı şekil değiştirdiğini ve çok yakında bir süpernovaya dönüşebileceğini ileri sürdü.

 

Rus Uzay Ajansı , Orion takımyıldızındaki Betelgeuse’nin çok hızlı şekil değiştirdiğini ve çok yakında bir süpernovaya dönüşebileceğini ileri sürdü .

Betelgeuse’nin 16 yılda , kutuplarından basılarak yuvarlak şeklini hızla kaybettiği gözlemlendi . Bilim adamları , dev yıldızda meydana gelen bu değişikliklerin , Betelgeuse’yi aylar , hatta haftalar içerisinde süpernova’ya dönüşeceği tahmininde bulundu . Patlamada yayılacak ışığın şiddetinin Ay’ın yansıttığı ışığa eşdeğer olacağı , dünya’nın kısa süreliğine de olsa adeta iki ‘güneşi’ olacağı öne sürüldü .

NASA’da Obama depremi

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi ( NASA ) , uzay programının sona ermesinin ardından çalışanlarının yüzde 15’lik bölümü olan binden fazla bilim adamı ve teknisyeni işten çıkaracağını duyurdu . Hükümet , maliyetler nedeniyle uzay çalışmalarının özel sektöre devredilmesine karar verirken , işten çıkarılacakların sayısının artacağı tahmin ediliyor .

Star Gazete