Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, bölgeyi Ortadoğu'nun lideri yapmak istiyor

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay illerinde vizyon çalışmalarının tamamlandı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay illerinde vizyon çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Serdengeçti, bu kapsamda TR63 bölgesinin, Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun taşımacılıkta turizmde, ticarette ve teknolojide lider bölge yapılmasını amaçladıklarını kaydetti.

DOĞAKA Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Prof. Dr. A. Nafi Baytorun Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti, ajansın Teknik Destek Programı ile birlikte Doğrudan Faaliyet Desteği Programı'na çıktığını açıkladı. Teknik Destek Programı'nda olduğu gibi bu programa da ilk çıkan ajans olduklarının altını çizen Serdengeçti, daha sonra da Samsun'un çıktığını belirtti. Ajans olarak bölge plan çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Serdengeçti, 3 ilde vizyon çalışmalarının şekillendiğini dile getirdi. Serdengeçti, bu vizyon kapsamında TR63 bölgesini Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun taşımacılık ta turizmde, ticarette ve teknolojide lider bölge yapmayı amaçladıklarını ifade etti. Kalkınma Ajansı olarak kamu yatırımlarını da Devlet Planlama Teşkilatı vasıtasıyla bölgeye getirmeye çalışacaklarının altını çizen Serdengeçti, üniversite ve sanayi işbirliğini geliştirmek, dış ticaretin geliştirilmesi için serbest bölge kurulması gibi unsurların da hayata geçmesi için çalışmaların yapılacağını sözlerine ekledi. Serdengeçti'nin ardından, Program Yönetim Birimi Sorumlusu Mehmet Çakmak, Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıya, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Tuncay Akkoyun, belediye başkan yardımcıları Cevdet Kabakçı, Mustafa Uzunlar KSÜ Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Aydın ve akademisyenler katıldı.