Almanya-İspanya büyük randevuda

Dünya Kupası'nın favorileri Almanya ile İspanya bu akşam yarı finalde karşı karşıya gelecek.

Dünya Kupası'nın favorileri Almanya ile İspanya bu akşam yarı finalde karşı karşıya gelecek. Hollanda'nın 2010 Dünya Kupası finalindeki rakibi bu akşam Durban'da belli olacak.

Almanya ile İspanya, 2008 Avrupa Şampiyonası finalinden sonra bu kez Dünya Kupası yarı finalinde kozlarını paylaşacak.

Arjantin karşısında elde ettiği 4-0'lık galibiyet ile ile İspanya maçı öncesi büyük moral sağlayan Alman milli takımında Thomas Müller dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Müller'in yerine Piotr Trochowski'yi oynatması beklenen Joachim Löw'ün orta alandaki kilit isimlerinden Sami Khedira'nın sakalığı geçti. Bir diğer sakat oyuncu Arne Friedrich de oynayabilecek durumda.

Sakatlandıktan sonra iki maç kaçıran yedek forvet Cacau da Löw'ün yedek kulubesindeki önemli kozlarından biri olacak.

Panzerlerin yarı finale yükselmesinde büyük pay sahibi olan orta saha oyuncusu Bastian Schweinsteiger maç öncesinde temkinli konuştu.

İspanya'ya Euro 2008 finalinde kaybettiklerini hatırlatan Schweinsteiger, "şu an için de kağıt üzerinde İspanyollar bizden daha iyi. Ama son iki maçta bizden daha iyi olduğu söylenen takımları elemeyi başardık, bunu bir kez daha yapmamız gerekiyor. Takım oyunu oynayabilirsek şansımız artar" dedi.

İspanya'da formsuzluğuna rağmen her maça Fernando Torres ile başlayan teknik direktör Vicente Del Bosque'nin Almanya karşısında bu ısrarını sürdürüp sürdürmeyeceği merak konusu.

Paraguay maçında Torres'in yerine oyuna giren Cesc Fabregas son antrenmanda sakatlandı. MR'ı çekilen orta saha oyuncusunun durumu maç saatinde netlik kazanacak.

Hafif sakatlık geçiren savunma oyuncuus Carles Puyol'un oynamasına engel olmadığı açıklandı.

Durban Stadı'nda Macar hakem Viktor Kassai'nin yöneteceği Almanya-İspanya Dünya Kupası yarı final maçı saat 21:30'da başlayacak.

CNN Türk