CHP'li Umut Oran: Rakamlar kötü bir ekonomik karneyi gösteriyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran Türkiye'nin çok kötü yönetildiğini ve Türk ekonomisinin çok kötü bir karneye sahip old

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran Türkiye'nin çok kötü yönetildiğini ve Türk ekonomisinin çok kötü bir karneye sahip olduğunu savundu.

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) ile İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekler Federasyonu (İÇASİAD) ortaklığında gerçekleştirilen 'Ekonomide neler oluyor, ne olmalı' adlı toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, krizin Türkiye'ye 3.3 trilyon TL'ye mal olduğunu belirterek, "Rakamlar Türk Ekonomisi'nin kötü yönetildiğini gösteriyor. Türkiye çok kötü bir ekonomik karneye sahip." dedi.

Ostim'deki dernek binasında gerçekleştirilen panele Umut Oran'ın yanı sıra CHP Tekirdağ Milletvekili ve Genel Saymanı Faik Öztrak, çok sayıda sanayici, işadamı ve CHP yöneticisi katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan CHP Milletvekili Faik Öztrak, 2009 krizinde Türkiye'nin kendi liginde en çok daralan ekonomi olduğunu belirterek, işsizliğin Türkiye'de asla yüzde 10'un altına düşmediğini iddia etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise yaptığı konuşmada, Türkiye'de işsizliğin yüzde 14 civarında seyrettiğini aktararak, ekonomide yüzde -4,7 daralma meydana geldiğini söyledi. Oran ayrıca Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında ihracat olarak en geride olan ülke olduğunu savundu. Oran, ekonominin çok kötü bir karneye sahip olduğunu ve CHP olarak ellerinde üretime dayalı yeni bir ekonomik programın olduğunu belirtti.