Bursa'da Otobüs Şoförlerine Yaşam Boyu Eğitim

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin, Uludağ Üniversitesi Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlendiği 'yaşam boyu eğitim projesi' özel halk otobüsü şoförleriyle başladı

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin, Uludağ Üniversitesi Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlendiği 'yaşam boyu eğitim projesi' özel halk otobüsü şoförleriyle başladı. Eğitim projesinin açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi ve turistik değerleri ayağa kaldırmanın ötesinde bu değerlerin sunumunun çok önemli olduğunu, bunun için de eğitimli bireylere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı tüm meslek gruplarını hedef alan 'yaşam boyu eğitim projesi' BESOB'un Küçük Sanayi Sitesi'ndeki eğitim merkezinde başladı. Projenin açılış törenine Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Milli Eğitim İl Müdürü Atilla Gülsar, BESOB Başkanı Arif Tak ve eğitime alınacak özel halk otobüsü şoförleri katıldı.

"EĞİTİM ŞART"

Başkan Altepe, eğitim projesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bireysel ve mesleki gelişim ile eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak kentin fiziki durumunu iyileştirici çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, "Bursa ayrıcalıklı bir kent. Bu kentin sahip olduğu nimetlerden hepimiz yararlanıyoruz. Özellikle son dönemde turizme yönelik ciddi çalışmaları hayata geçiriyoruz. Tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırmak için pek çok proje başlattık. Ancak bu eserleri ayağa kaldırmanın ötesinde bunların sunumu ve tanıtımı çok önemli. Bu nedenle insanlarla birebir temasta olan esnafımızın eğitimli olması da çok önem taşıyor. Esnafımızın imajıyla şehrimiz imaj kazanacak. Kültürel değerlerimizin en iyi şekilde tanıtılması için esnafımızın da eğitimli bireyler olması gerekli. Bu nedenle esnafımıza yönelik başlatılan bu eğitim projesini çok önemsiyorum" diye konuştu.

"SORUNLARIN TEMELİNDE EĞİTİMSİZLİK VAR"

Vali Şahabettin Harput da toplumsal olarak yaşanan birçok sorunun temelinde bilgi eksikliği ve dolayısıyla bilgisizliğin yattığını vurguladı. Eğitimden nasibini alamamış kişilerin kendi yaşadıkları sıkıntının yanında içinde bulundukları topluma da sıkıntı verdiklerini hatırlatan Vali Harput, "Özellikte otobüs şoförleri her gün 100 binlerce insanla karşılaşıyor. Bu nedenle ufak bir güler yüz, bir 'hoş geldiniz' demek bile o hizmetten yararlanan insanların günlük yaşantısı müspet biçimde etkiler. Bilgi insanın kendine olan güvenini ve cesaretini artırır. Bu nedenle eğitime ilk olarak gönüllü katılan özel halk otobüsü şoförlerini kutluyorum" dedi.
Milli Eğitim İl Müdürü Atilla Gülsar da güler yüzle verilen tüm hizmetlerin hem o meslek dalına hem de o kente önemli getirileri olduğunun altını çizdi.
BESOB Başkanı Arif Tak da tüm meslek gruplarını hedef alan bu eğitim projesi ise esnafın daha kalite hizmet vereceğini bildirdi.
Eğitim projesi kapsamında özel halk otobüsü şoförlerine 1 hafta boyunca 30 saatlik eğitim verilecek.