'Orman yangınlarına müdahalede en ileri teknolojiyi kullanıyoruz'

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''Ben teknolojiyi iyi bilen biriyim. Orman yangınlarına müdahal...



Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''Ben teknolojiyi iyi bilen biriyim. Orman yangınlarına müdahalede en ileri teknolojiyi kullanıyoruz'' dedi.

Afyonkarahisar'ın Çobanlar Belediyesini ziyaret eden Bakan Eroğlu, Belediye Başkanı Salih Alaka'dan ilçedeki yatırımlar ve sorunları hakkında bilgi aldı.
Gazetecilerin sorusu üzerine, orman yangınlarının geçtiğimiz yıllara oranla düştüğünü belirten Bakan Eroğlu, ormanların kameralarla kontrol altına alındığını, bunun da birçok ülkeye örnek olduğunu söyledi.
Bakan Eroğlu, şöyle dedi:
''Orman yangınlarında geçtiğimiz yıllara oranla düşüş var. Allah nazardan saklasın. Ben teknolojiyi iyi bilen biriyim. Orman yangınlarına en kısa sürede müdahale edebilmek için kameralı bir sistem kurduk. Bu ileri teknoloji sayesinde çıkan yangın saniyelerle ölçülecek bir sürede merkezlere iletiliyor. Bilgisayarım yanımda ise her yerden çıkan yangının koordinatlarını, araçlarımızı ve hatta helikopterlerimizin nerede olduklarını görebiliyor ve anında müdahale edebiliyoruz.''
Bu teknolojinin bir çok ülkenin de dikkatini çektiğini belirten Bakan Eroğlu, Türkiye'nin bu alanda yurt dışına teknoloji satan bir ülke durumuna geldiğini ifade ederek, ''Orman yangınlarında kullandığımız teknolojiyi şu anda birçok Avrupa ve Akdeniz ülkelerine de kuruyoruz. Onların yardımları doğrultusunda bunu biz yapıyoruz. Biz artık teknolojide de ihraç noktasına geldik. Bu da gurur verici bir olaydır'' dedi.
-''GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNDE KARARLIYIZ''
Tatil bölgelerinde gece saat 23.59'dan sonra müziklerin kesilmesi konusunda sorulan bir soruya ise Bakan Eroğlu, ''önlemini alan sabaha kadar müzik çalar'' dedi.
Alınan kararlardan geri adım atılmayacağını ifade eden Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:
''Biz kimsenin işine karışmıyoruz. Gürültü nedeniyle otellerinden çekip giden turist kafileleri var. 23.59'dan itibaren insanlar, izolasyonlarını yaptırmıştır, gerekli önlemlerini almışlardır, sabaha kadar müzik çalar. Ama kimsenin de bir başka kişiyi rahatsız etmeye hakkı yok. Her konuda olduğu gibi Avrupa'da ne varsa Türkiye'de de o olacak. Bu uygulanacak.''
Bakan Eroğlu daha sonra ilçedeki vatandaşlarla bir süre sohbet etti, sorunlarını dinledi.
Eroğlu, bölgede yaşanan patates üreticilerinin sıkıntılarının da Tarım ve Köyişleri Bakanlığı nezdinde hafta içinde yapılacak bir toplantıyla ele alınacağını kaydetti.