Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Serin: Çalıştaya, Eğitim-Bir-Sen'in davet edilmediği yönündeki iddialar asılsız

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Gaziantep'te 26-27 Temmuz 2010 tarihinde yapılan '18. Milli Eğitim Şurası İl Çalışmaları'na Eğitim-Birs

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Gaziantep'te 26-27 Temmuz 2010 tarihinde yapılan '18. Milli Eğitim Şurası İl Çalışmaları'na Eğitim-Birsen temsilcilerinin çağrılmadığı şeklinde yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Serin, Eğitim-Birsen Şube Başkanı Zekeriye Efiloğlu tarafından ortaya atılan iddianın tamamen gerçek dışı olduğunu belirerek, şura hazırlıklarının çok kısa bir zamanda tamamlanması gerektiği için katılımcıların bir kısmına telefonla ulaşıldığını ifade etti. Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şubesi'nin de telefonla arandığını ancak muhatap bulunamadığını kaydeden Serin, "Bunun üzerine sendikanın Şube Mali Sekreteri İdris Urhan cep telefonu ile arandı. Kendisi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde olduğunu ve bir şube müdürünün odasında oturduğunu söylemiştir. Eğitim-öğretim bürosu çalışanımız, İdris Urhan'ın yanına giderek Eğitim-Birsen'i temsilen çalıştaya kimin katılacağını sormuştur. İdris Urhan, çalıştaya sendikayı temsilen Nigar Ertürk Lisesi Müdürü ve Eğitim-Birsen Şube Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Hasan Ataş'ın katılacağını söylemiştir. Eğitim-Birsen Şube Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Hasan Ataş çalıştaya katılmıştır. Bununla ilgili imza listesi ekte mevcuttur. Ayrıca 4-6 Ağustos 2010 tarihinde yapılacak bölge çalışmalarına da Hasan Ataş sendika temsilcisi olarak Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul ve diğer katılımcıların huzurunda İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin tarafından davet edilmiştir. Hasan Ataş da katılacağını ifade etmiştir." diye konuştu.

Konunun basında yanlış olarak yer alması ve şikayet konusu yapılmaya çalışılmasının tamamen art niyetli bir uğraş olduğunu kaydeden Serin, bu uğraşı yapılan gayretli çalışmaları örtbas etmeye yönelik olarak değerlendirdi. Serin, "Eğitim-öğretimle alakalı olarak her kesimin bütün gayretiyle çalışması gereken bir dönemde bu türlü asılsız iddiaları manidar bulmaktayız. Asılsız iddia sahipleriyle alakalı gerekli yasal yollara başvurulacaktır." şeklinde konuştu.