Bölgesel yamaç paraşütü yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu

Bölgesel Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Eğitim Yarışması Bursa Kupası Orhangazi Gürle Dağı'nda yapıldı.

Gökyüzü Hava Sporları Kulübü tarafından Bursa K

  Bölgesel Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Eğitim Yarışması Bursa Kupası Orhangazi Gürle Dağı ' nda yapıldı .

Gökyüzü Hava Sporları Kulübü tarafından Bursa Kent Konseyi Havacılık Çalışma Grubu , Orhangazi Belediyesi , Yenisölöz Belediyesi , Hava Sporları Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ' Bölgesel Yamaçparaşütü Mesafe Uçuşu Eğitim Yarışması Bursa Kupası ' Orhangazi Gürle Dağı ' nda renkli görüntülere sahne oldu . Bursa ' da yapılan ilk mesafe uçuşu olma özelliği taşıyan yarışma , Bursalı pilotların yarışma uçuşları konusunda eğitilmesi , daha fazla yarışma pilotu yetiştirilmesi ve kentin doğa sporları ve sportif havacılık potansiyelinin tanıtılması amacıyla hayata geçirildi .

4 Türk ve 1 İtalyan takımın katıldığı zorlu yarışmada pilotlar , görev komitesi tarafından belirlenen ve 2- 3 saatlik uçuştan oluşan zorlu rotayı tamamlamaya çalıştı . Yarışma sonunda Gökyüzü Hava Sporları Kulübü ' nden Serdar İlker birinci , aynı kulüpten Erol Aslantaş ikinci ve Albatros Hava Sporları Kulübü ' nden Özay Zorlu üçüncü oldu . Kulüpler sıralamasında ise Gökyüzü Hava Sporları Kulübü birinci , Albatros Sportif Havacılık Kulübü ikinci , Sakarya Hava Sporları Kulübü ise üçüncü geldi .

Dereceye giren sporculara ödüllerini Orhangazi Kaymakamı Ertan Peynircioğlu , Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar , Yenisölöz Belediye Başkanvekili Muharrem Aksoy ve Orhangazi Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Salih Turgut Mete verdi .