Gediz'de 'Okulsuz Çocuk Kalmasın' Kampanyası

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, okul öncesi eğitimden yararlanamamış 36-72 aylık çocuklar için "Okulsuz Çocuk Kalmasın" kampanyası başlatıldı

  İlçeye bağlı köylerde daha önce okul öncesi eğitimden yararlanmamış 36-72 aylık çocukların okul öncesinden yararlandırılması amacıyla Gediz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı , Halk Eğitim Merkezi ve Hayme Ana Anaokulu Müdürlüğü ' nce " Okulsuz Çocuk Kalmasın " kampanyası çerçevesinde hazırlanan üçlü protokolle Eğitim Projesi gerçekleştirildi .
Gerçekleştirilen Eğitim Projesi hakkında bilgi veren Hayme Ana Anaokulu Müdürü Nezihe Ataman , projenin ilk grubunda Hamzabey Köyünden 15 , ikinci grupta Aksaklar , Abide Ilıcasu köyünden 24 ve üçüncü grupta Karabacaklar , İbrahimkahya , Sobacılar , Çeltikçi , Pınarbaşı , Yelki ve Gürlek köylerinden 41 öğrenci olmak üzere toplam 80 öğrencinin ikişer hafta süreli eğitim verilerek yararlandırıldığını söyledi .
Çocuklara verilen bu eğitimlerin yanı sıra ilçenin bazı kuruluşlarına tanıtım amaçlı geziler düzenlediklerini belirten Hayme Ana Anaokulu Müdürü Nezihe Ataman , bu gezilerde çocuklara kıyafet , kırtasiye yardımları , bakım ve sağlık desteğinde bulunulmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti .
Okul Müdürü Nezihe Ataman , " Gediz Belediye Başkanlığına yaptığımız gezide , başkanımız Dr . Mehmet Ali Saraoğlu çocuklara kırtasiye yardımında bulundu . Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü , Jandarma , PTT , Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi , fabrikalar , parklar , camiler ve kuaförler tanıtılırken , Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde diş taramaları , kuaförde saç yıkama ve kesimleri yapıldı . İlçemizde faaliyet gösteren Fıratpen , Hermeksan , Ambalaj Sanayi ve Vige işletmelerinde öğrencilere hediyeler dağıtıldı . Köylerde daha önce okul öncesi eğitimden yararlanamamış 36-72 aylık çocukların okul öncesinden yararlandırılması amacıyla hazırlanan Eğitim Projesine her türlü desteği veren bütün kuruluşlara teşekkür ederim " dedi .
Eğitimin son gününde öğretmenleri eşliğinde Gediz Kaymakamlığı ' na gelen minik öğrenciler , İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu tarafından birer bisiklet hediye edilerek sevindirildi .