Topbaş: Alibeyköy barajına akan atık su kanalı kapatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Alibeyköy barajına akan atık su kanalının kapatıldığını söyledi. Topbaş, bu suyun 2008'deki kuraklı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Alibeyköy barajına akan atık su kanalının kapatıldığını söyledi. Topbaş, bu suyun 2008'deki kuraklık döneminde baraja akıtıldığını belirtti.

Alibeyköy barajındaki kirlenmeyle ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kadir Topbaş, içme suyu arıtma tesisindeki çökelti havuzlarının yüzeyinde kalan suyun kuraklık döneminde baraja akması için bir drenaj yapıldığını hatırlattı. Topbaş, "Haliyle çökelti havuzlarında kirli su oluşuyor. Buradan maalesef kuraklık döneminde bu su baraja akmış. İki gün önce burası kapatıldı, artık atık su baraja akmayacak." dedi.

İSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir de, "2008 yılındaki ciddi kuraklık döneminde su rezervlerinde ciddi düşüşler yaşandığında ilave su kaynakları aranırken bizim içme suyu arıtma tesislerinde ortaya çıkan arıtma çamurlarının biriktirdiği bir lagün var. Burada uzun süre bekledikten sonra tabanda kalan çamurun üstünde berrak su kısmı var. Berrak suyu taşımak için bir hat çekilmiş. Bugün böyle bir suya ihtiyacımız olmadığından bu sistem kapatıldı. Sağlığı tehdit edecek herhangi bir durum söz konusu değildir." şeklinde konuştu.