Malatya İl Özel İdaresi'nden Kapalı Devre Suluma Sistemi Çalışması

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin Darende'nin Ilıca beldesinde sürdürdüğü kapalı devre sulama sitemi çalışmaları hızla devam ediyor.

Malatya Valisi Ulvi Saran'ın desteği ile iller bankasından alınan 10 milyon TL kredi ve Malatya İl Özel İdaresi bütçesinden de ayrılan 10 milyon TL kaynak ile sulama projeleri için ayrılan toplam 20 milyon TL'lik bütçe ile sulama suyu projeleri aksamadan sürdürülüyor.
Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Proje Mühendisi Erhan Mordoğan, ,''2010 yılı sulama seferberliği projeleri kapsamında Darende-Ilıca Beldesin de yapılan kapalı sistem sulama çalışması hızla devam ediyor. Darende Tohma çayından 50 litre/saniye de debi ile alınan su ayrı çelik boru sistemi ile istenilen noktalara suyu ulaştırıyoruz" dedi.
Mordoğan, "Basınçlı sulamanın önemine değinilecek olursak, dünyada su rezervlerinin tükendiği ve kuraklıkların hüküm sürdüğü bir dönemi yaşıyoruz. Su kaynakları giderek azalmakta basınçlı sulama ile araziler aynı miktarda su ile daha geniş araziler sulanmakta, buharlaşma ile su kaybı azalmakta, bitkiler daha iyi sularını alabilmekte, su sarfiyatı az olmakta, sulama kontrolü kolay olmakta ve işçilik ve zamandan kazanılmaktadır" şeklinde de bilgi verdi.