Bdp Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Dörtyol Ziyareti

PKK'lı teröristlerce dört polisin şehit edilmesinin ardından ateşe verilen parti teşkilat binasını ziyaret etmek üzere Hatay'ın Dörtyol ilçesine gelmesi beklenen BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili ilçede gerginlik sürüyor

PKK'lı teröristlerce dört polisin şehit edilmesinin ardından ateşe verilen parti teşkilat binasını ziyaret etmek üzere Hatay'ın Dörtyol ilçesine gelmesi beklenen BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili ilçede gerginlik sürüyor.
BDP'lilerin geleceğini öğrenerek ilçenin İstasyon Meydanında toplanan iki bin kişiyi, Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı ile İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yavuz sakinleştirmek için büyük çaba sarf etti.
Çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı alanda toplanan gruba yönelik bir konuşma yapan Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, evlerine dönerek sükunetle oturmalarını istedi. BDP'li grubun hiçbir şekilde Dörtyol'a sokulmayacağının teminatını verdiklerini söyleyen Sandıkçı, "Ama siz bu şekilde gösteri yaparsanız biz görevimizi yapamayız, sizinle uğraşmak zorunda kalıyoruz. Lütfen dağılın evlerinize gidin" dedi.
Kaymakamın konuşması grup tarafından alkışlandı. Kalabalık "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları attı.
Daha sonra Emniyet Müdürü M. Yavuz Yolcu, "Biz sizin canınızı korumak için buradayız. Biz sizi seviyoruz. Sizin de bizi sevdiğinizi biliyoruz. Türk bayrağındaki kanın rengini kendinizde hissediyorsanız lütfen evinize gidiniz. Sükunet sağlayalım. Onları Dörtyol'a sokmayacağız" diye konuştu.
Kaymakam ve emniyet müdürünün konuşmalarının ardından kalabalık grup dağıldı.
(AS-AK-HO-Y)