İki kurt köpeği 9 yaşındaki çocuğa vahşice saldırdı

RİZE'nin Gündoğdu Beldesi'nde iki kurt köpeğinin saldırısına uğrayan 9 yaşındaki Muhammet Emin Parlak yaralandı. Cezaevinde olan sahibinin yakınlarına emanet ettiği köpeklerin ise olay sonrası mahallede başıboş dolaştığı görüldü. Olay bugün saat 09.00 sıralarında Gündoğdu Beldesi Taşlıdere Mahallesi'nde meydana geldi. Felenksu Cami'ndeki Yaz K

Olay bugün saat 09.00 sıralarında Gündoğdu Beldesi Taşlıdere Mahallesi’nde meydana geldi. Felenksu Cami’ndeki Yaz Kuran Kursu’na gitmek üzere evden ayrılan Muhammet Emin Parlak, bir anda iki kurt köpeğinin saldırısına uğradı. Çocuğun çığlıkları sonrasında annesi ve vatandaşların gelmesi üzerine köpekler kaçtı. Vücudunun çeşitli yerlerinden ısırılan küçük çocuk Rize Üniversitesi (RÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan küçük çocuğun ayakları ve kolu ile vücudunun çeşitli yerlerinde 15 köpek ısırığı olduğu tespit edildi. Enfeksiyon hastalıkları servisinde bir süre tedavi gören çocuğa pansuman ve kuduz aşısı yapıldı.

Olayın şokuyla baygınlık geçiren anne Fatma Parlak da bir süre hastane acil servisinde tedavi altına alındı. Olay sonrası baba Mehmet Parlak polise giderek şikayetçi oldu. Polis, köpeklerin sahibi Gökhan Parlak’ın bir suçtan cezaevinde olduğunu, mağdur çocuğun ailesiyle uzaktan akraba olduğunu tespit etti. Olay sonrası köpeklerin mahallede başıboş dolaştığı ve insanlara korku yaşattığı gözlendi.

Köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan Muhammet Emin Parlak, bir anda önüne çıkan iki köpeğin saldırdığını belirterek “Ayaklarımı ve kollarımı ısırdılar. İmdat diye bağırdım. Annem duyup yanıma koştu. Sonra köpekler kaçtı” dedi. Anne Fatma Parlak, ise çocuğunun çığlıkları üzerine yanına koştuğunda iki köpeğin oğluna saldırdığını belirterek “Ben de çığlık atmaya başladım. Yaklaşınca köpekler kaçtı. Buradan yetkililere sesleniyorum. Onların evlatları da tehlikede. Bu köpekleri lütfen toplasınlar” diye konuştu. Baba Mehmet Parlak da, “Bu köpekler daha önce de birkaç kişiye saldırdı. Yetkililere haber verdik ama ilgilenen olmadı. Şikayetçi olduk” dedi.

Gündoğdu Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Yıldız ise olaydan üzüntü duyduklarını belirterek, sahipli olan köpeğin yakalanarak gözlem altına alınacağını söyledi. Yıldız, veteriner hekimlerin kontrolünün ardından köpekle ilgili kararın verileceğini de sözlerine ekledi.Milliyet