Yer Sofrası Teknolojiye Yenilmedi

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde asırlardan beri süren düğünlerde yer sofrası geleneği teknolojiye yenilmedi.

Yer Sofrası Teknolojiye Yenilmedi
Hisarcık ilçesinde düğünlerde 10â€"15 kişinin oturup beraber yemek yediği yer sofrası geleneği yüzyıllar geçtiği halde hala devam ediyor.
İlçe halkından bazıları birçok kişinin aynı kaptan yemek yeme geleneğinin artık kaldırılarak, tabldota geçilmesini isterken, bazıları gelenek ve göreneklerine sahip çıkma adına yer sofrası geleneğinin yüzyıllardır dedelerinden kalma alışkanlık olarak sürdürülmesinden yana.
Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, yaptığı açıklamada, " İlçemizde evlerde, Müftülük ve Çok Programlı Lise yemekhanelerinde verilen düğün yemeklerinde masa sandalye bulunduğu halde ilçemiz insanı gelenek ve göreneklerine bağlı olduğundan yıllardır yer sofrasından vazgeçemedi. Düğün öncesi düğün sahipleri komşularından emanet olarak 10â€"15 kişinin yemek yiyebileceği ağaçtan yapılma büyük yer sofrası alıp davetlilere yemek vermektedirler. Yaz günü dışarıya, kış aylarında ise evlere kurulan yer sofralarını dışarıdan düğün için gelen misafirlerimiz önce yadırgasalarda daha sonra alışıyorlar, hatta hoşlarına da gidiyor. Bu durumda ilçemizde yer sofrası geleneği daha uzun yıllar süreceğe benziyor" dedi.