Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi açıldı

Kırşehir Belediyesi tarafından Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Açılan merkezde sokak hayvanları iyileştirilerek, ko

Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi açıldı
Kırşehir Belediyesi tarafından Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Açılan merkezde sokak hayvanları iyileştirilerek, koruma altına alınacak.

Meytaş mevkiinde Belediye Asfalt Plenti Tesisleri'nin yanında bulunan 700 m2 açık köpek ünitesi, 150 m2 sundurmalı açık alan ve 400 m2 kapalı idare binası olarak yapılan merkez, birçok sokak hayvanına yuva olacak.

Düzenlenen açılış törenine Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Uçar, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi töreninde açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci gerçekleşen ve devam edecek olan projeler hakkında da bilgiler verdi. Bahçeci, "Biz bu yola çıkarken Kırşehir'e vaat ettiğimiz projeler kapsamında yer alan 13 adet projemizden biri olan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu alan hakkında bilgi vermek istiyorum. 450 m2'si kapalı alan olmak üzere 80 hayvan kapasiteli, yarı açık kafeslerin ve sundurmaların bulunduğu bir merkez şeklinde tasarlandı. Bu merkezimizin içerisinde hayvan muayene yerleri, tedavi sonrası iyileşme odaları ve laboratuar üniteleri yer almaktadır." diye konuştu.

Başkan Bahçeci'nin ardından kürsüye gelen Vali Erden, hep birlikte şehir için hizmet etme gayreti içerisinde olduklarının altını çizdi. Türk milletinin sadece insanı değil, çiçeği, böceği, hayvanatı da seven bir millet olduğunu belirten Vali Erden, "Tarihimize baktığımızda hayvanlar için pek çok vakıf kurulmuş. Bunu unutmamamız gerekir. Belediyemizin bu konudaki hassasiyetleri bizleri memnun ediyor. Kırşehir Belediyemiz de bu tesisle eskilerden kalan güzel bir örneği bir görev olarak yürütmüş. Bir ay önce Sayın Belediye Başkanımız ile tesisi gezdik. Gerçekten ihtiyaç olarak Kırşehir'e hizmet verecek bir tesis bu. Ben tebrik ediyorum, emeği geçen herkesi kutluyorum. Tüm Kırşehir'e hayırlı olsun.'' dedi.

Konuşmalarının ardından Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştiren protokol tesisi gezdi, hayvan kısırlaştırma işlemini yerinde gördü.