Silifke Işık Anafen Dershanesi, yerleştirmede yüzde 93 başarı elde etti

Mersin'in Silifke ilçesinde "Sevgiyle öğretilenlerin kalıcı olduğuna inanıyoruz" sloganı ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden Özel Silifke

Mersin'in Silifke ilçesinde "Sevgiyle öğretilenlerin kalıcı olduğuna inanıyoruz" sloganı ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden Özel Silifke Işık Anafen Dershanesi 2009-2010 eğitim öğretim yılı 8. sınıflar SBS yerleştirme sonuçlarında 116 öğrencisini yerleştirerek elde ettiği başarı ile ilçe gündemine oturdu.

Yüzde 93 gibi yüksek bir başarı yakalayan Silifke Işık Anafen Dershanesi, ilçede hem referans dershane olarak hem de dershaneciliğin ilk göz ağrısı olarak biliniyor.

Dershane, 2010 SBS yerleştirme sonuçlarına göre 5 Fen Lisesi, 3 Sosyal bilimler lisesi, 25 Anadolu Öğretmen lisesi, 54 Anadolu lisesi, 6 Sağlık Meslek lisesi ve diğer liselere 23 öğrenci olmak üzere toplam 116 öğrencisini yerleştirmeyi başardı.

Toplamda 116 öğrenci yerleştirerek yüzde 93'lük gibi önemli bir başarı elde ettiklerini belirten Silifke Işık Anafen Dershanesi Müdürü Hasan Dönmez, 16 yıldır Silifke'de faaliyet gösteren Işık Dershanesi'nin bundan sonra da başarılarının katlanarak devam edeceğini kaydetti.

Eğitimin ihmale gelmeyeceğine vurgu yapan Dönmez, "Bu bir ekip ve bir gönül işidir. Başarıda, birebir rehberlik, ek dersler, özel derece grupları, öğrenci motivasyon seminerleri, Türkiye geneli sınavları, etkin veli rehberliği ve sistemli çalışma önem arz etmektedir. Bütün bu faaliyetlerde sahasında uzman, bilim'e aşık, yaşadığı çağı çok iyi idrak eden ve sürekli kendini güncelleyen fedakar öğretmenlerimiz ile bizleri bağrına basan velilerimizin rolü de oldukça büyüktür." dedi.