Polat ve Rijkaard yol ayrımında

Her fırsatta hocası Rijkaard'ı öven Galatasaray Başkanı Adnan Polat, bugünlerde farklı bir profil çiziyor. 1-0'lık F.Bahçe yenilgisi sonrası öfkelenen Polat, transferde de ...



Her fırsatta hocası Rijkaard'ı öven Galatasaray Başkanı Adnan Polat, bugünlerde farklı bir profil çiziyor. 1-0'lık F.Bahçe yenilgisi sonrası öfkelenen Polat, transferde de Hollandalı teknik adamla ters düştü. İkili yan yana gelmekten bile kaçınıyor.

Galatasaray'da Başkan Adnan Polat ile Teknik Direktör Frank Rijkaard arasında soğuk savaş yaşanıyor. Sarı-Kırmızılı takımın Dostluk Kupası'nda Fenerbahçe'ye 1-0 yenildiği karşılaşmadan sonra Adnan Polat ve Rijkaard arasındaki gerginlik iyice su yüzüne çıktı. Başkan Polat, yeni transferlerle daha çok koşan ve mücadele eden bir takım ortaya çıkaracaklarını açıkladı. Ancak Fenerbahçe derbisinin ardından Rijkaard'ın Hollanda basınına yaptığı, "Henüz istediğim transferler yapılmadı. Bu yüzden elimde 4-3-3 oyun sistemini uygulayacak futbolcular yok." açıklaması, ikili arasındaki görüş ayrılığını net bir şekilde ortaya koyuyor.
Başkan Polat ile Rijkaard arasındaki tartışma, geçen sezon ligin bitiminden sonra yaşanmaya başlandı. Ligi 3. sırada tamamlayan Aslan'da Rijkaard, başarısızlığın faturasını oyuncuların kalitesizliğine bağladı. Başkan Polat ise, "Yağ, un, şeker var ama helva yapamıyoruz." diyerek, bir anlamda kötü sonuçlardan Rijkaard'ı sorumlu tuttu. Yeni sezon öncesindeki transfer çalışmalarıyla da Başkan Adnan Polat, Rijkaard'ın 'takım kalitesiz' raporunu dikkate almadığını gösterdi. Yönetim, 5 milyon 500 bin Euro'ya Valencia'ya sattığı Mehmet Topal'ın yerine 4 milyon 500 bin Euro'ya Lorik Cana'yı aldı. Taraftarların çok sevdiği Abdul Kader Keita, Katar'ın Al Saad Kulübü'ne 8 milyon 150 bin Euro karşılığında gönderilirken, Kolombiyalı Juan Pablo Pino 3 milyon Euro'ya kadroya dahil edildi. Yönetimin transfer ettiği yerlilerden Çağlar Birinci'ye 2 milyon 500 bin Euro, Altay'dan da Musa Çağıran'a 1 milyon TL bonservis bedeli ödendi. Serdar Özkan, Mehmet Batdal ve Ali Turan ise bedelsiz olarak takıma kazandırıldı. Sarı-Kırmızılı idareciler, uzun bir aradan sonra transfer döneminde kasasına para koydu.
Teknik Direktör Rijkaard, yeni sezonda kadro kalitesinin artırılmasını bekledi; ancak Başkan Adnan Polat'ın, UEFA kriterleri sebebiyle transferde vasat oyunculara yönelmesi, Hollandalı teknik adamın keyfini kaçırdı. Balayı için uzun bir süre ABD'de kalan Rijkaard, Hollanda kampına da moralsiz geldi. Çalışmaları uzaktan izleyen tecrübeli hoca, otelde de daha çok yardımcılarıyla vakit geçiriyor. Fenerbahçe ile oynanan Dostluk Kupası maçına gelen Başkan Adnan Polat da çok gergindi.

Zaman