İstanbul Miras Komitesi üyeleri UNESCO toplantısına katılacak

UNESCO Dünya Mirası Komitesi 25 Temmuz 2010'da Brezilya'nın başkenti Brasilia'da toplanacak. Toplantıya Türkiye'den, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dı

UNESCO Dünya Mirası Komitesi 25 Temmuz 2010'da Brezilya'nın başkenti Brasilia'da toplanacak. Toplantıya Türkiye'den, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'nın yanı sıra İstanbul Miras Komitesi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden de bir heyet katılacak.

Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Komitesi Toplantısı'nın bu yıl ön hazırlık çalışmaları komitenin merkezinin bulunduğu Fransa'nın başkenti Paris'te yapıldı. Burada alınan kararlar doğrultusunda 34. Dünya Kültür Miras Toplantısı 25 Temmuz – 3 Ağustos 2010 tarihleri arasında Brezilya'nın başkenti Brasilia'da gerçekleştirilecek.

UNESCO Dünya Mirası Komitesi'nin on gün sürecek toplantısına katılacak olan İstanbul Miras Komitesi heyeti, Brezilya'da Komite yetkilileri ile de görüşmeler yapacak. Bu kapsamda Unkapanı'nda yapımı devam eden Haliç Metro Geçişi'ne ilişkin çalışmalar ve teknik özellikleri hakkında İstanbul Miras Komitesi yetkilileri tarafından Komite'ye bir sunum yapılacak.

İstanbul Miras Komitesi'nden Brezilya'daki toplantıya katılacak heyette şu isimler yer alıyor: Ömer Faruk Arı, Ayla Serpil Bağrıaçık, Sefer Kocabaş, Murat Tuncay, M. Şimşek Deniz, Ali Ulvi Altan, Yalçın Eyigün.

İstanbul Miras Komitesi İstanbul Miras Alanı'nda yapılan çalışmalar ve oluşturulan komiteyle ilgili olarak kurulan www.istanbulmiraskomitesi.com'da UNESCO Dünya Miras Listesi'ne giren İstanbul'un dört miras alanı "Topkapı Sarayı ve Sultanahmet Bölgesi, Süleymaniye, Zeyrek ve Karasurları" ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler yer alıyor.