Bakan Eker Makam Aracı Yerine Minibüsü Tercih Etti

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Hüsnü Özyeğin Vakfı ile Tarım İl Müdürlüğü'nün bazı köylerde yürüttüğü ortak projeyi yerinde görmek üzere Bitlis'e geldi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Hüsnü Özyeğin Vakfı ile Tarım İl Müdürlüğü'nün bazı köylerde yürüttüğü ortak projeyi yerinde görmek üzere Bitlis'e geldi. Bakan Eker, makam aracı yerine Hüsnü Özyeğin Vakfı tarafından kiralanan minibüsle gelmeyi tercih etti.
Muş'tan kara yolunu minibüsle kateden Bakan Eker, köylere de aynı araçla gitti. Tatvan ilçesine bağlı Kavar havzası, Düzcealan köyü, Kolbaşı ve Dibekli köylerinde yürütülen projeyi yerinde görmek amacıyla köylere giden ve köylülerle sık sık Kürtçe konuşan Eker, projeler hakkında köy muhtarlarından ve köy halkından bilgiler aldı. İkramların yapıldığı köyde Bakan Eker yaklaşık 1 saat kaldı. Eker, daha sonra Dibekli köyüne geçerek burada Özyeğin Vakfı tarafından yaptırılan sosyal tesisin açılışını yaptı.
Bakan Eker burada da gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.
Bakan Eker, Bitlis ziyaretiyle ilgili gazetecilere bilgi vererek, "Kavar havzasındaki köylerde başlatılan 'Kırsal Kalkınma Yatırımları'nı yerinde görmek için geldik. Buradaki köylerin ortak problemi sulama suyudur. Burada 5-6 bin dönüm arazi sulanabilir. Kaynak su var ama yatırım yapılmadığından dolayı sudan istifade edilemiyor ve sulama yapılamıyor. Sulama yapılamadığı için köylülere öğretilen, onların entegre edildiği meyvecilik ve bitkisel üretim amacına ulaşamıyor. Biz köye su getirmek için çaba sarf
edeceğiz. Ayrıca o bölgenin bir okul ihtiyacı var. O okulu da Hüsnü Özyeğin Vakfı Başkanı Hüznü Özyeğin bey karşılayacak. Biz de Tarım İl Müdürlüğü, kaymakamlık aracılığı ile bu bölgedeki vatandaşların kırsal kalkınma faaliyetlerini destekleyeceğiz. Önemli olan vatandaşların kendi çabasıdır. Onlar kendilerini geliştirirlerse biz de gereken desteği veririz" dedi.

"BEN HEP MAKAM ARACINDA OTURMADIM"
Bir gazetecinin "Buraya minibüsle geldiniz. Neden minibüsü tercih ettiniz?" sorusu üzerine Bakan Eker, "Böyle heyet halinde gittiğimiz yerlerde heyetle gitmeyi seviyorum. Tek başıma gitmektense böyle gitmeyi seviyorum. Böyle daha keyifli oluyor. Ben hayatımda sadece bakan araçlarına oturmadım. Görev icabı makam aracına oturuyoruz. Ama kamyona da traktöre de ata da bindik. Bundan sonra da bineriz" şeklinde açıklamalarda bulundu. Bakan Eker daha sonra kara yoluyla Muş'a hareket etti.