Alaplı'da Yeşil Kart Oranı Ülke Genelinin Altında

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Kaymakamı Aydın Memük, ilçede ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlara verilen yeşil kart oranının yüzde 7

Alaplı'da Yeşil Kart Oranı Ülke Genelinin Altında
Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Kaymakamı Aydın Memük, ilçede ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlara verilen yeşil kart oranının yüzde 7.5 olarak belirlendiğini ve bu rakamın ülke genelinin çok altında olduğunu söyledi.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, 46 Bin kişinin yaşadığı Alaplı ve köylerinde yeşil kartlı vatandaş sayısının ülke genelinin çok altında olduğunu kaydetti. İlçede yeşil kartlı vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla her ay 35 Bin TL yardım yapıldığını ifade eden Memük yeşil kartlı oranının 7,5 seviyesinde olmasının normal olduğunu belirterek şu görüşlere yer verdi:
"İlçemizde 50 bine yakın vatandaş yaşıyor. Ülkemizde yeşil kartlı vatandaş sayısı nüfusa oranla yüzde 15 ile 20 civarında ilçemizde ise yeşil kartlı sayını nüfusumuzun yüzde 7,5'a tekamül ediyor. Buda demektir ki ilçemizde sigortasızların oranı, 7,5. Alaplı'mız da bu sayısı daha da aşağıya çekmek amacıyla yeni istihdam alanlarının oluşmasını sağlamayı hedefliyoruz. İlçemizde 4 ile 6 yaş arasında okulla giden öğrenci sayımız yüzde 27 bu rakam oldukça düşük. İlçede Anaokulumuz olması karşın okul öncesi eğitimde beklenen ilgi bir türlü gösterilemiyor. Biz bu oranı yüzde 60'lar civarına çekebilirsek isabet olacak. Bu konuda çalışmalar içerisindeyiz."
Haydi kızlar okula kampanyası ile ilçede orta öğretime giden kız öğrenci oranının ise yüzde 85 civarında olduğuna işaret eden Memük, "Bu oranında en az yüzde 95 olması için çalışıyoruz. Eğitimde alınması gereken mesafeler var. Sınıf yetersizliğimiz var. İlçemiz kalkınmaya ve gelişmeye oldukça müsait bir ilçe konumunda ama bazı eksiklerimizden giderilmesi gerekiyor. Bizler bu eksiklerin giderilmesi noktasında tüm gayreti gösteriyoruz. İlçemiz için tablo ortada eğitimde büyük mesafeler kat edeceğiz. Alaplı geleceğe daha güvenle bakan bir ilçe olması adına var gücüyle çalışacak" dedi.