'Şimdiye kadar aldığınız en büyük risk nedir?' sorusunun cevabı şaşırttı

En çok şehirlier evlilikten korkuyor..

'Şimdiye kadar aldığınız en büyük risk nedir?' sorusunun cevabı şaşırttı
Ergo’nun ‘Güven, Güç ve Gelecek Araştırması’ ilginç sonuçlar içeriyor. “Aldığınız en büyük risk nedir?” sorusuna katılımcılar ‘evlilik’ yanıtı verdi.
Ergo Türkiye İcra Kurulu Üyesi Sedef Korkmaz ile Türk insanının sigortaya yaklaşımını, risk alma iştahını ve korkularını konuşuyoruz. Dünyanın önde gelen reasürans şirketlerinden Munich RE’nin ana hissedarı olduğu Ergo, Türkiye’ye son dönemde 350 milyon Euro yatırım yapmış ve Ergo Türkiye, uluslararası alandaki ilk 3 ülkeden biri olarak konumlandırılmış.
Bu nedenle şirket, tüketiciyi daha iyi anlamak konusuna son dönemde iyiden iyiye yoğunlaşmış. Bir grup kadın gazeteciyle bir araya gelen Sedef Korkmaz, kentsel nüfusu temsil eden 12 ilde, 1000 kişiyle yapılan araştırmanın sonuçlarını sıralamaya başladığında, masada gülüşmeler oluyor…

Araştırmanın adı, “Güven, Güç ve Gelecek Araştırması”. Sorulardan biri ve belki de en çarpıcı olanı, “Şimdiye kadar aldığınız en büyük risk nedir?”.

ŞEHİRLİ ÇOK KORKUYOR

Katılımcıların yüzde 42’si “risk almadım” cevabını verirken bu oran kadınlar, gençler ve düşük gelirlilerde daha fazla. Ancak ikinci sıradaki risk yüzde 12 gibi bir oranla ‘evlenmek’ . Evlilik konusunu riskli bulanların oranı kadınlarda yüzde 61 iken erkeklerde yüzde 48’e düşüyor. Üç büyük ilde yaşayanlarda ise riskli bulma oranı birdenbire yüzde 60’a çıkıyor. Çocuk sahibi olmayı yüzde 5.4, iş kurmayı yüzde 5.3 riskli buluyor.