Şartlı nakit transferinden yararlanan öğrencilerin ödülleri rencide olmasınlar diye kargo ile gönderildi

Mersin'de "Başarının Ödüllendirilmesi Projesi" kapsamında bin 300 ilk ve orta öğretim öğrencisi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ödüll

Mersin'de "Başarının Ödüllendirilmesi Projesi" kapsamında bin 300 ilk ve orta öğretim öğrencisi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ödüllendirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre: Mersin'de ilk defa gerçekleştirilen proje kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, Şartlı Nakit Transferi'nden (ŞNT) faydalanan ve yılsonu başarı puanına göre, en yüksek başarıyı elde eden toplam bin 300 ilk ve orta öğretim öğrencisi tespit edildi.

İlköğretim birinci kademeden, 500 öğrenci kapri pantolon, tişört ve sandalet, ilköğretim ikinci kademeden; 60 öğrenci dizüstü bilgisayar, 160 öğrenci dijital fotoğraf makinesi, 400 öğrenci spor ayakkabısı, eşofman ve basketbol veya voleybol topu ile ödüllendirildi. Ortaöğretim öğrencilerinden ise 30'una dizüstü bilgisayar, 150'sine eşofman, tişört ve spor ayakkabısı verildi.

Eğitimde başarının yükseltilmesi, öğrencilerin motivasyonunun arttırılması, başarının teşvik edilmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamındaki ödüller Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun talimatıyla, öğrencilerin kişiliklerine dönük özen ve hassasiyet nedeniyle kargo ile adreslerine gönderildi.

Ödül paketlerinin içerisinde; Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun öğrencilere hitaben yazmış olduğu bir mektup da yer aldı.

Mektupta, "Geleceğin için vermiş olduğun azim ve kararlılık dolu mücadelede elde ettiğin başarıyı kutluyorum. Başarınla ailene ve bize heyecan yaşatıyorsun. Senin iyi eğitim alman için yapamayacağımız fedakarlık yok, sen her şeyin en iyisine layıksın. Valilik olarak eğitimin il genelinde istenilen düzeye çıkması için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın tamamı, sizlere daha iyi bir eğitim ortamı sağlamak ve destek olmak içindir. Hayatının her döneminde başarılı ve sağlıklı günler geçirmeni diliyor, seni sevgi ile kucaklıyorum." ifadelerine yer verildi.