Mühendislik Fakültesi'nin Eğitim Kalitesi Tescillendi

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin lisans eğitimi, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 3 yıl süreyle tescillendi.

Eğitim kalitesini geliştirmeye yönelik faaliyetleri sürdüren Mühendislik Fakültesi, ulusal ve uluslararası tanınırlılığı ve tüzel kişiliği olan bir sivil toplum kuruluşu olan MÜDEK'ten onay aldı. Değerlendirme çalışmalarının sonucunda Mühendislik Fakültesi İnşaat, Çevre ve Makine Mühendisliği Bölümleri'nde yürütülen lisans eğitim programları, MÜDEK tarafından 30 Eylül 2013'e kadar akredite edildi. Ayrıca MÜDEK ve Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE) tarafından bu programlara 3 yıl süreli olarak EUR-ACE etiketi verilirken, Kimya Mühendisliği Bölümü ise bir yıl süreli akreditasyon ve bir yıl süreli EUR-ACE etiketi aldı.
MÜDEK'ten akreditasyon belgesi almaya hak kazanan Mühendislik Fakültesi sayısının sadece 17 olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Cafer Çelik, alınan belgenin Avrupa'da da geçerli olduğunu belirtti. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ın desteği, fakülte personelinin gayretli çalışmalarıyla başarının geldiğini ifade eden Prof. Dr. Cafer Çelik, üçüncü dönem mezunlarını veren Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü için akreditasyon başvurusunu bu yılın sonunda yapmayı planladıklarını kaydetti.