Fenerbahçe-Galatasaray gurbet kupası'nda kozlarını paylaşacaklar

Ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray bu akşam Gurbet Kupası adı altında karşılaşıyorlar. Fenerbahçe Galatasaray karşılaşması bugün TRT HD kanalından naklen yayınlanacak. TRT HD kanalı nasıl izlenir. TRT HD kanlı frekanslarını öğrenebilirsiniz...

Fenerbahçe-Galatasaray gurbet kupası'nda kozlarını paylaşacaklar
Ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray, uzun yıllar sonra, sezon öncesinde hazırlık maçı yapacak.

Fenerbahçe ve Galatasaray, Spor Toto Dostluk Kupası'nda Almanya'da karşılaşacak.

Borussia Mönchengladbach'ın sahası Borussia Park'ta oynanacak maç saat 21:00'da başlayacak ve Futbol Smart'tan naklen yayınlanacak.

Ezeli rakipler Almanya sınırları içinde bugün dördüncü kez karşı karşıya gelecek.

3 Ağustos 1980 tarihinde Offenbach’ta oynanan Vatan Kupası maçını Fenerbahçe 3-2 kazandı. 4 Ağustos 1990'da Köln’deki maçta 2-0’lık sonuçla Galatasaray güldü. İki takım, Almanya’da son maçlarını 17 Temmuz 1996'da Frankfurt’ta oynadı, mücadele golsüz sona erdi.

Yeni sezon hazırlıklarını Belçika'da sürdüren Fenerbahçe burada oynadığı maçlarda AZ Alkmaar'a 2-0 ve Köln'e 5-2 yenildi, Genk'i 3-0 yendi.

Hollanda'da kamp yapan ve ezeli rakibine göre çok zayıf ekiplerle karşılaşan Galatasaray ise Kleve'yi 4-0, Homberg'i 5-0 ve Pas'ı 4-0 mağlup etti

TRT HD Nasıl izlenir?

TRT HD frekansları ve HD görüntü nedir detaylı bilgiler.

Bu zamana kadar hep teknolojinin gerisinde kalan TRT büyük bir yatırımla, özel kanalların bile cesarette zorlandığı HD yayın için kolları sıvadı...
TRT yüksek teknoloji yolculuğuna hazırlanıyor.

Teknik gelişmelere verdiği önemle tanınan Genel Müdür İbrahim Şahin, kurumun HD teknolojiye geçebilmesi çalışmalarına hız verdi.

TRT'nin gerek "know how" anlamında gerekse "ekipman" olarak, dış alım yapma sürecine girdiği belirtiliyor.

Dış alımın ihale ile yapılacağı ve milyonlarca dolarlık bütçeye sahip olacak ihaleye, yerli yabancı çok sayıda şirketin gireceği ifade ediliyor.

HD yayın teknolojisi dünyaca ünlü pek çok yayın kuruluşunda kullanılmaya başlanmış durumda. TRT bu hamlesiyle büyükler arasındaki yerini almayı planlıyor.

HD Nedir?

HD teknolojisi, yayıncılık anlayışının ulaştığı son noktalardan biri olarak kabul ediliyor. Yayının görüntü ve ses kalitesi açısından mevcut sisteme oranla 3-4 kat daha yüksek verimde olması anlamına geliyor. Ancak bu sistemde yayın yapabilmek için hem yayıncının hem de izleyicinin HD teknolojisine uygun donanımda cihazlara sahip olması gerekiyor. Bunlardan birinin uygun donanımda cihaza sahip olmaması halinde yayından istenen verimin elde edilmesi mümkün olmuyor.

HD sadece görüntü kalitesini değil ses performansını da arttırmayı hedefliyor. HD sayesinde ses yayını standartı stereodan 5.1 Dolby Digital ses sistemine yükseliyor. Bu DVD izlerken ulaşılabilen surround ses sistemine tv izlerken de kavuşabilmek demek oluyor.

TRT Kurumu Türkiyenin ilk şifresiz HD kanalı için düğmeye bastı. 12688 V SR: 5000 FEC: 3/4 parametresinde HDTV test yayınına (şimdilik sadece test ekranı var) başlayan TRT HD kanalı 2010 Dünya kupası maçlarını HD kalitesinde ve Dolby Digital olarak verecek. Lisans anlaşmaları gereği maçlar BISS olarak şifrelenecek ama şifresi zaten herkes tarafından bilinmekte 1 ve 13kere 0 elle girilmesi yeterli. Teşekkürler TRT

TRT FREKANS

TRT HD TÜRKSAT 3A (42ºE) 11.043 MHz Polarizasyon: Dikey (V) S/R:6400 FEC : 3/4 Sistem:DVB-S2 Modülasyon:8PSK Pilot:on