Bediüzzaman Said Nursi'nin tefekkür için çıktığı Barla Çamdağı yoluna parke taşı döşeniyor

Binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Isparta'nın Eğirdir ilçesi Barla beldesi, turizmin gözdesi olma yolunda ilerliyor.

Bediüzzaman

Binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Isparta'nın Eğirdir ilçesi Barla beldesi, turizmin gözdesi olma yolunda ilerliyor.

Bediüzzaman Said Nursi'nin 1926'dan 1935'e kadar sürgün hayatı yaşadığı Barla, yıllık ortalama 500 bin turiste ev sahipliği yapıyor. Barla'ya gelen turistler, Bediüzzaman'ın tefekkür için çok sık çıktığı Çamdağı'nı görmeden gitmek istemiyor. Ancak, yolun dik ve stabilize olması Çamdağı'nı görmek isteyen turistleri zor durumda bırakıyor. Büyük otobüslerle gelen turistler dağa çıkamıyor. Bu sıkıntıları fark eden Barla Belediyesi turistleri rahatlatmak ve Çamdağı'nı turizme kazandırmak için yol yapım çalışmalarına başladı. Özellikle inanç turizminde Barla'nın önemli bir yeri olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Sert, "Barla'ya gelen yerli ve yabancı turist sayısı her geçen gün artıyor. Çamdağı'nı görmek isteyen turistler ise yolun kötü olmasından dolayı çıkamıyordu. Bizde belediye encümenleri ile yol yapımı konusunda karar aldık. Turistlere daha iyi, rahat ve güzel bir ortam hazırlayarak turizmi daha canlı hale getirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Kendi imkanları çerçevesinde 12 kilometrelik stabilize yolun 1,5 kilometresine kilit taş döşedeklerini aktaran AK Partili Başkan Sert, "Yolun tamamen bitirilebilmesi için 2 milyon 500 bin adet taşa ihtiyacımız var. Yaklaşık maliyeti ise 1 milyon Türk Lirası civarında. Belediyenin imkanları ile bir yılda ancak 1 kilometre yol yapabiliriz. Yolun kısa sürede tamamlanabilmesi için desteğe ihtiyacımız var. Bu konuda devlet yetkililerinden ve halkımızdan yardım bekliyoruz. Destek gelirse çalışan sayısını artırarak kısa sürede tamamlamayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Yol tamamlandıktan sonra turizm amaçlı piknik yeri, büfe gibi yerlerinin hizmete açılması planlanıyor.