Sanayi Esnafından Ak Parti'ye Ziyaret

Bingöl Sanayi Sitesi esnaf temsilcileri Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek bölgeye yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Sanayi Esnafından Ak Parti'ye Ziyaret
Belediye Başkanlığı tarafından yapılan asfalt çalışmaları ve yapılması düşünülen hizmetler nedeniyle AK Parti'yi ziyaret eden esnaf temsilcileri, AK Parti Bingöl Milletvekili Kazım Ataoğlu, Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aydın Çeçen ile görüştü. Sanayi sitesi esnaf temsilcilerine açıklamalarda bulunan AK Parti Bingöl Milletvekili Kazım Ataoğlu, bir ilin gelişmesinde sanayinin çok önemli bir yer aldığını belirtti. Ataoğlu, "Sanayi esnafının daha rahat çalışması, önünün açılması ve kazanması amacıyla gerekli hizmetlerin yapılması gerektiğini biliyor ve bunun için çaba sarf ediyoruz. Geçmişten bugüne gelen ve çözülmeyen birtakım sıkıntılar Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın katkısıyla çözülmüş ve çözülmeye devam ediyor. AK Parti yönetimi olarak sanayi sitesi sorunlarına tam olarak hakimiz ve esnafımızın isteklerine cevap vereceğiz. Türkiye'de istikrar önemli, Türkiye'de siyasi istikrar olmazsa, ekonomik istikrar olmaz. Ekonomi bozulduğu zamanda en fazla sanayi esnafı zarar eder" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum startını Bingöl'den verecek olmasının anlamlı olduğunu belirten Ataoğlu, 1982 Anayasası'na en fazla 'hayır' oyunun Bingöl'den çıktığını ve 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumda ise en fazla 'evet' oyunun da Bingöl'den çıkacağına inandığını söyledi. Ataoğlu, "Önümüzde anayasa değişikliği paketi seçimi var. Keşke bu pakete tüm siyasi partiler destek verseydi. Ama maalesef bu partiler, bu pakete karşı durdular. Dolayısıyla şu anda iş referanduma kaldı. Artık millet buna karar verecek" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Serdar Atalay ise, sanayi esnafı için çok önemli 5 sorunu çözüme kavuşturmak için çalışmalar başlattıklarını belirterek, asfalt sorununun çözüldüğünü, alt geçit, Emirhan Deresi, arazi ve katı atık sorununda ihale aşamasında olunduğunu söyledi.
Uzun yıllar sanayi sitesinde yapılmayan hizmetlerin Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti milletvekilleri Kazım Ataoğlu ile Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Serdar Atalay ve İl Başkanı Cevdet Çalbay'ın çabaları sonucu yapılmaya başlandığını belirten Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hekimoğlu, esnaf adına bu hizmetlere katkı sunanlara teşekkür ettiklerini kaydetti. Hekimoğlu, "Sanayi sitemizin yolu uzun yıllar sonra asfaltlandı. Katık atık tesisi için çalışmalar yapılıyor. Bu nedenle sanayi esnafım adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca çok önemli bir konuda yardım talep ediyoruz. Esnafımızın durumu ortadadır. Bazı kurumlar Bingöl yerine başka illerden alışveriş yapıyor. Daha öncede bu konuyu gündeme getirdik. Bunun engellenmesini istiyoruz. Ayrıca 12 Eylül'de yapılacak referandumda da sanayi esnafı olarak 'evet' oyu kullanacağız" dedi.