2010 plaj voleybolu dünya şampiyonası Alanya'da yapılacak

Brezilya, Amerika, Almanya, İsviçre, Rusya, Ukrayna gibi plaj voleybolunda söz sahibi olan ülkelerden geleceğin yıldızlarının katılacağı Plaj turnuvas

Brezilya, Amerika, Almanya, İsviçre, Rusya, Ukrayna gibi plaj voleybolunda söz sahibi olan ülkelerden geleceğin yıldızlarının katılacağı Plaj turnuvası Antalya Alanya'da düzenlenecek.

15-19 Eylül 2010 tarihleri arasında Alanya'da gerçekleştirilecek olan 2010 Swatch FIVB Junior World Championships'in tanıtım toplantısı Moda Deniz Kulübü'nde yapıldı.

Organizasyonun hazırlık aşamasından finallere kadar geçen sürecin anlatıldığı bir film ile başlayan toplantıda, Turnuva Direktörü Dünya Baltacıoğlu bilgi verdi. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya'nın artık bir spor merkezi haline geldiğini, bu yıl çeşitli branşlarda dünya şampiyonaları organize ettiklerini ve plaj voleybolunun merkezi haline gelen Alanya'da bir kez daha FIVB turnuvasına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Türkiye'yi, hem bayanlarda, hem erkeklerde ana tabloda üçer takımın temsil edeceği turnuvaya toplam 88 takım katılacak. Swatch ana sponsorluğunda gerçekleşen World Tour serilerinin en önemli turnuvalarından biri olan 2010 Swatch FIVB Junior World Championships, bu yıl 10. yılını Alanya'da kutlayacak.

Brezilya, Amerika, Almanya, Isviçre, Rusya, Ukrayna gibi plaj voleybolunda söz sahibi olan ülkelerden geleceğin yıldızlarının katılacağı turnuvayı Sports TV yayınlayacak ve duyuru sponsorluğunu Radyo D yapacak. Alanya Belediyesi'nin tam destek verdiği turnuvanın yerel sponsorları ise Nestle Pure Life, Ece Reklam ve Zeta Sports.

Plaj Voleybolu Gençler Dünya Şampiyonası tanıtım ve basın toplantısı için İstanbul'a Borajet Havayolları ile Gazipaşa Havaalanı'ndan giden Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, basın toplantısında yaptığı konuşmasında bir ayrıntıya dikkat çekerek, "İstanbul Alanya'ya artık çok yakın" dedi.

Belediye Başkanı, tatil amaçlı, iş amaçlı Alanya'ya seyahat edecek vatandaşların ya da Alanya'da yazlıkları bulunan İstanbulluların Borajet'le İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Gazipaşa Havaalanı'na direkt uçabileceklerini kaydetti.