Eskişehirspor, AC Milan'lı Oguchi Onyewu'un peşinde

Turkcell Süper Lig takımlarından Eskişehirspor, AC Milan'ın savunma oyuncusu Oguchi Onyewu'yu renklerine bağlamak istiyor.

Teknik Direktör Rıza Çalı

  Turkcell Süper Lig takımlarından Eskişehirspor , AC Milan ' ın savunma oyuncusu Oguchi Onyewu ' yu renklerine bağlamak istiyor .

Teknik Direktör Rıza Çalımbay , İtalya ' nın AC Milan Kulübü ' nde forma giyen Nijeryalı savunma oyuncusu Oguchi Onyewu transfer etmek istediklerini söyledi . Çalımbay , kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında , takımın gelecek sezon daha iyi olması için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydetti .

Takımın yarın Bolu ' da başlayacak kampına 26 kişilik kadrosuyla gideceğini , yeni transferlerin de kampa katılacağını dile getiren Çalımbay , 15 Ağustos ' ta başlayacak olan Turkcell Süper Ligi ' ne en iyi şekilde hazırlanacaklarını ifade etti .

Çalımbay , transfer konusunda yoğun çalışmalarının sürdürüldüğünü , defansa , orta ve orta sahanın soluna birer oyuncu almak istediklerini vurgulayan Çalımbay , transfer edilmesi planlanan futbolcuların takımdaki mevcut oyunculardan daha iyi olması gerektiğini işaret etti .

Bu bağlamda , AC Milan ' ın savunma oyuncusu Oguchi Onyewu ' yu renklerine bağlamak istediklerinin ve bunun için çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Çalımbay , " Milan ' la da görüşüyoruz . Oguchi Onyewu ' yu renklerimize katmak istiyoruz . Onyewu ' yu transfer edersek savunma sorunumuzu çözeceğiz . Verirlerse büyük bir eksiğimizi halletmiş olacağız . " diye konuştu .

Rıza Çalımbay , Beşiktaş ' lı Tello ' yla ilgili olarak ise " Tello falan yok . Tello ' yu alsak iyi olur . Alsaydık sol açığı hallederdik . Tello ' yu zaten bırakmıyorlar . Kulübü bırakmıyor . Bu basında çıkan haberlerden ibaret . " dedi .

Transfer konusunda FIFA 2010 Dünya Kupası ' nda oynayan birkaç futbolcuyla da görüştüklerini dile getiren Çalımbay , şöyle devam etti ;

" Cezayirli Halliche ve Yahia ile görüştük . Ancak , birisiyle maddi açıdan anlaşamadık . Bu oyuncularla 5 ve 6 Temmuz ' da tekrar görüşeceğiz . Brezilyalı genç futbolcu Alison Freitos ile anlaştık . Alison , Bolu kampına katılacak . Defansımıza çok önem vermemiz gerekiyor . Defans hataları yüzünden çok puanlar verdik . O hatalar olmasaydı ligi 4 ' üncü bitirebilirdik . Takıma 4 ' ten fazla oyuncu almayacağız . Benim istediğim bütün oyuncuları aldık . Rekabetçi bir takım oluşturacağız . ' '