Almanya'daki Türk STK'lar, yeni Cumhurbaşkanı Wulff'tan umutlu

Almanya'da faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşları (STK), Aşağı Saksonya eyalet başbakanlığı döneminde Türk kökenli bir bakan atayarak Almanya

  Almanya ' da faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşları ( STK ) , Aşağı Saksonya eyalet başbakanlığı döneminde Türk kökenli bir bakan atayarak Almanya ' da bir ilke imza atan yeni Cumhurbaşkanı Chistian Wulf ' dan oldukça umutlu . STK ' lar Wulff ' un uyum politikalarına yeni bir soluk getirmesini bekliyor . 30 Temmuz ' da Almanya Cumhurbaşkanı seçilen Christian Wulff , Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanlığı döneminde Aygül Özkan ' ı eyaletin Sosyal İşler ve Uyum Bakanlığına getirerek Almanya ' da uyum , kabul ve siyasal katılım konusunda bir ilki gerçekleştirmişti .

Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan , öncelikle Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı DİTİB adına Christian Wulff ' u kutladı . Açıklamasında Wulff ' un geride anlamlı , önemli bir politik hayat bıraktığını belirten Arslan , kişisel yetenek ve gücünden dolayı daha Aşağı saksonya eyalet başbakanı iken birçok şeyi yerinden oynattığını hatırlattı . " Biz , yeni seçilen Cumhurbaşkanı ' nın dünyaya bakışına güveniyoruz . " diyen Arslan , çünkü onun , daha çok kısa bir süre önce Aygül Özkan ' ı bakanlığa getiren kişi olduğunu , o icraatıyla bunu ispatladığını kaydetti .

Arslan , " Bu açık ve güven veren ileriye bakışı ile Sayın Wulff , politika ile halk arasında ortak bir temel inşa edebilir , herkese cesaret ve güç verebilir . Özellikle göçmenler ve özelliklede Almanya ' daki Müslümanlar , ülkedeki tüm vatandaşlar Cumhurbaşkanlarından pozitif sinyal ve işaret umuyor . Hepimizin birlikte , bu ülkeye uygun şekilde katkılar yapacağımız umuduyla Cumhurbaşkanı Wulff ' a başarı , sağlık , mutluluk ve aldığı sorumluluk konusunda yaratıcıdan yardım diliyoruz . " diye konuştu .

Almanya ' daki İslami organizasyonların çatı kuruluşu konumundaki Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi ( KRM ) dönem sözcüsü Ali Kızılkaya ' da Christian Wulff ' u Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı kutladı . Wulff ' un " Herkesin Cumhurbaşkanı " olmasını umduklarının altını çizen Ali Kızılkaya , önyargıların ortadan kaldırılması ve Almanya ' da artan İslam düşmanlığı gibi sorunlara işaret ederek , Cumhurbaşkanı Wulff ' un ilk konuşmalarından birinde Müslüman ve Hıristiyanlar arasındaki diyaloga vurgu yapmasını umduğunu açıkladı . Son zamanlarda uyum politikaları konusunda bir kaç yanılmanın söz konusu olduğunu kaydeden Kızılkaya , bunlar arasında , Federal Hükümet tarafından hayata geçirilen ve başta pozitif bir inisiyatif olan İslam Konferansı konusunda daha sonraki yanlış uygulamaları gösterdi .

Almanya Türk Toplumu ( TGD ) Başkanı Kenan Kolat da , yeni Cumhurbaşkanı Christian Wulff ' un , Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı iken Türk köken bakan atayarak " yeni bir şive " ortaya koyduğunu hatırlatarak , Cumhurbaşkanlığı döneminden de umutlu olduklarını belirtti . Wulff ' un uyum politikalarına angaje olmasını umduklarını bildiren Kolat , yeni görevi ile Wulff ' un , göçmen kökenlilere eşit şans sağlanması konusunda önemli bir rol oynayabileceğini kaydederek , Cumhurbaşkanı Wulff ' a başarılar diledi .