Silopi Kaymakamlığından konuşma cihazı yardımı

Silopi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) konuşma yetisini sonradan kaybeden bir hastaya konuşma cihazı yardımında bulundu.

Silopi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) konuşma yetisini sonradan kaybeden bir hastaya konuşma cihazı yardımında bulundu.

Silopi SYDV, boğaz lenf bezlerinin şişmesi ve buna bağlı olarak ses tellerinde oluşan tümörler nedeniyle konuşma yetisini kaybeden 57 yaşındaki Mehmet Sait Fidan adlı vatandaşa 'trutone' konuşma cihazını teslim etti. Silopi SYDV Müdürü Mesut Ökten, "İlçemizde bulunan bütün hasta ve ihtiyaç sahibi ailelere imkanlarımız dahilin de yardım etmeye çalışıyoruz ve bu yardımı yaparken öncelikli olarak acil ve hayati riski olan vatandaşlarımızın ihtiyacını daha kısa bir sürede gidermeye çalışıyoruz. Bu bağlamda ilçemizde ikamet eden konuşma yetisini kaybeden Mehmet Sait Fidan'ın bize müracaat etmesi ile birlikte biz vakıf olarak gerekli tıbbi cihazı ilçe Kaymakamı Aydın Abak'ın büyük duyarlılığı sayesinde temin edip bu cihazı bu ailenin evine kadar götürüp teslim ettik." diye konuştu.

Mehmet Sait Fidan ise, şunları söyledi: "Maddi durumum, iyi değil. Yaşadığım hastalıktan dolayı benimle birlikte ailem de mağdur duruma düştü. Ancak Silopi Kaymakamı Aydın Abak ve Soysal Yardımlaşma Vakfı'nın bize temin ettiği bu cihaz sayesinde tekrar konuşabiliyorum. Beni bu mağduriyetten kurtaran ve bu cihazı temin eden başta Silopi Kaymakamı Aydın Abak olmak üzere Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mesut Ökten ve vakıf çalışanlarına teşekkür ediyorum."