Kilis'te Kalorifer Ateşlemeciliği Ve Kaynakçılık Kursu

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanları Mustafa Göktaş öncülüğünde Toplumsal bilinçlenme, toplumsal mutabakat ve kalkınma adına halka açık ücretsiz iki ayrı meslek kursunu daha başarıyla sonlandırdı

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanları Mustafa Göktaş öncülüğünde Toplumsal bilinçlenme, toplumsal mutabakat ve kalkınma adına halka açık ücretsiz iki ayrı meslek kursunu daha başarıyla sonlandırdı.
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) bugün düzenlenen tören ile kursu başarı ile bitiren 125 kişiye sertifikalarını verdi.
Toplumsal bilinçlenme, toplumsal mutabakat ve kalkınma adına dernek genel merkezi tarafından eski tutuklu ve hükümlüleri meslek edindirme ve topluma kazandırma adına "kalorifer ateşlemeciliği kursu ve Kaynakçılık kursu" Osmaniye, Hatay, Bingöl, Kayseri, Karaman, Niğde, Aksaray, Antalya, Isparta, Burdur, Kırşehir, Çankırı, Bolu, Denizli, Bursa, Zonguldak, Rize, Trabzon, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Erzincan, Diyarbakır, Bitlis, Kars, Kilis, Edirne,
İstanbul, Mersin, Afyon, Adana, Gümüşhane, Düzce, Giresun, Iğdır, Malatya, Nevşehir, Sakarya, Tokat, Trabzon, Yozgat, Mardin, Kırklareli, Samsun, Karabük, Kocaeli, Konya, Uşak, Manisa, Eskişehir, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Amasya, Ardahan, Edirne, Ağrı, Batman, Bartın, Muş, Sakarya, İstanbul, Ankara, Siirt, Kastamonu, Kocaeli, Karabük ve Muğla'dan katılım yapan toplam 125 kişiyi meslek sahibi yaptı. ÇETKODER mensubu usta öğreticiler tarafından verilen kurslar toplam 1 hafta sürdü.
Katılımcılardan 125 kişi kursları başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Artık birer Kalorifer ateşlemecisi ve Kaynakçı olan eski tutuklu ve hükümlülere sertifikalarını ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş verdi. Düzenlenen törende bir konuşma yapan Göktaş "Amacımız suçtan mağdur olan ve ceza infaz kurumundan tahliye olan eski hükümlülere yardımcı olmak ve onları tekrar hayata kazandırmaktır. Birçoğu meslekleri olmadıkları için iş bulamamakta ve perişan olmaktadırlar. Kendilerine bundan
sonraki hayatlarında başarı diliyorum. Görüyorum ki kısa zamanda büyük başarı elde edip kursu tamamladılar. Kurs da sadece mesleğe yönelik eğitim verilmedi. Bu arada sosyal yaşam ile çevre ile mutabakatın sağlanması açısından uzman arkadaşlarımız eski hükümlü kardeşlerimize sosyal ve psikolojik destek sağladılar. Emeği geçen her kese teşekkür ediyorum. Bu tür ücretsiz halka açık toplumsal bilinçlenme, kalkınma ve mutabakat adına yaptığımız çalışmalarımız artarak devam edecektir" dedi.
Eski tutuklu hükümlülerden 50 kişisi Kalorifer ateşlemeciliği kursunu bitirirken, 75 kişi ise Kaynakçılık kursunu bitirdi.