ATSO, turizmin ticarete etkilerini tartışmaya açıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen 'Turizmin Ticaret Sektörüne Etkileri: Kıyı ve Kültür Turizminin Bölge Ekonomisine Yansıma

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen 'Turizmin Ticaret Sektörüne Etkileri: Kıyı ve Kültür Turizminin Bölge Ekonomisine Yansımaları' konulu panel, 22 Temmuz Perşembe günü ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılacağı panel, ticaret ve sanayi odalarının turizm endüstrisine bakışını değerlendirmesi bakımından bir ilk niteliği taşıyor.

Nevşehir TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tok, Fethiye TSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Denizli TO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Kuşadası TO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antakya TB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kuseyri'nin konuşmacı olarak katılacağı panelde, turizmin hem kıyı şeridinde hem de iç bölgelerde ticaret hayatını nasıl etkilediği ve ticaret sektörünün turizm endüstrisini ne ölçüde yönlendirdiği sorularına cevap aranacak. Panelde, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da genel değerlendirme yapacak.

Turizmin ticaret sektörüne etkileri konusunda ilk kez böyle geniş kapsamlı bir panel düzenlendiğine dikkat çeken ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, "Turizmin ticarete olan etkilerini diğer turizm illerinde de görmek adına bu toplantıyı düzenliyoruz. TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu da toplantımıza katılarak sektör temsilcilerini dinleyecek ve görüşlerini paylaşacak. Panelimize tüm turizm sektör temsilcilerinin ve ATSO üyelerinin katılımından büyük mutluluk duyacağız." dedi.